Trøblete helg for Schjerpen

I helgen ble det avholdt 12-timers billøp på den legendariske bilbanen Autodromo Enzo e Dino Ferrari i Imola i Italia. Eneste nordmann på startstreken var Aleksander Schjerpen. Schjerpen som kjører for det italienske bilmerket Lamborghini, hadde høye forhåpninger etter å ha imponert på tester før løpet.

Imola banen er mest kjent for lenge ha vært på Formel 1 kalenderen, og det var her den legendariske Ayrton Senna mistet livet i en kollisjon 1. mai 1994.

Løpet Schjerpen kjører var hovedattraksjonen i helgen og de startet helgen med en meget sterk kvalifisering, de hadde raskeste runde helt til det var igjen 2 minutter av kjøringen, da kjørte en av konkurrentene inn til raskeste runde og det betydde at Schjerpen og teamet måtte starte fra 2. startspor i det tolv timer lange løpet.

Imola banen er anlagt i en park midt i byen så det gjør at løpsformatet i helgen ble litt spesielt. Først skulle det kjøres 4 timer på fredag kveld og så fortsatte løpet med 8 timer på lørdag.

Schjerpen delte bil med tre andre førere, fra henholdsvis Tyskland, Hellas og Australia. Alle sjåførene på bilen hadde meget jevne rundetider, noe som tydet meget godt for løpet.

Når løpet startet ble det raskt klart at teamet sto ovenfor noen tekniske problemer, bilen gikk ikke like fort som den skulle og de prøvde å holde ut de første 4 timene men etter 3 timer med problemer måtte de til slutt inn i depot for å prøve å reparere bilen.
Det ble fort klart at de tekniske problemene var større en først antatt og Lamborghini hentet ut en reservebil for resten av løpet som startet dagen etter.

Når løpet startet igjen skulle uflaksen fortsette for nordmannen, de ble påkjørt av en konkurrent på første runde, noe som medførte at de måtte inn for å reparere ennå en gang. Når de fikk ordnet bilen igjen, satte teamet Schjerpen inn i bilen, og Elverumsingen viste sitt potensiale, han satte raskeste rundetid i klassen sin, og beviste ovenfor alle at de fortjente et bedre resultat enn det de sto ovenfor.

Til slutt krysset de mållinjen på en 32. plass totalt, og 8 plass i klassen, men mange runder bak vinner bilen.
Schjerpen var takknemlig ovenfor teamet da de kom i mål, og mener at dette var et av de tøffeste løpene så langt i karrieren.

-”Man opplever både oppturer og nedturer i all idrett, men i helgen føler jeg vi har hatt nok uflaks for en hel sesong. Det har vært en meget tøff helg, men vi kom i mål, og vi fikk vist frem hastighet i både bil og fører. Lamborghini og hele teamet gjorde en fantastisk jobb i helgen, de jobbet dag og natt for å få oss ut på banen, og vi har nok blitt sterkere som team etter en slik helg. Vi håper at vi har brukt opp all uflaksen for sesongen nå, og kan komme sterkere tilbake!”