Trond Askheimstuen-Svendsen har forlatt oss

Vi har i dag mottatt det triste budskapet om at Trond Askheimstuen-Svendsen har forlatt oss. Familie, venner og Norsk Bilsport har mistet en høyt respektert, positiv og tvers gjennom real gutt så altfor tidlig.

Trond sovnet inn tidlig onsdag 31. mai etter lang tids sykdom, som spesielt det siste halvannet året påførte ham mye smerte og lidelser. Han ble 35 år.

Trond hadde en lang fartstid innen bilsporten. For de fleste mest synlig som aktiv kartingfører og som en meget god kartleser i rally. Men i tillegg var han en stor ressurs for arrangører og andre aktører innenfor karting.
Trond var medlem av NBFs kartingseksjon fra 2006 og ut 2013. Han laget omfattende kursmateriell og var mye brukt som kursinstruktør for arrangører i karting. Han var også aktivt med som støtte til løpsledelsen ved flere av de mest prestisjefylte kartløpene vi har hatt i Norge. Hans tekniske interesse og kompetanse var også svært verdifull i kartsporten.

Trond var svært positiv, alltid blid og svært hjelpsom overfor alle. Han hadde stor teknisk kunnskap og det er mange rallyførere som har fått hjelp spesielt med støtdempere av Trond. På det, som så mange områder, var han en mester.

I rally var han mange år kartleser for Anders Kjær, og de opplevde mange triumfer sammen. Et sportslig høydepunkt for Trond var det også da han ble norgesmester i 4WD-klassen sammen med Anders Grøndal i 2013.
Trond hadde veldig mange venner i bilsportmiljøet som føler stor sorg i dag. Venner som har vært hjelpeløse vitner til hans fortvilte kamp mot sykdommen de siste årene.

Våre tanker går til alle disse, hans kjære Merethe, hans bror, foreldre og resten av familien. Alle sitter vi igjen med dyp sorg men gode minner og stor takknemlighet for det Trond betydde for så mange.

Oslo, 1. juni 2017
Hallgeir Raknerud