Trond G. Svenkerud best i Subaru Cup

Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar ble vinner av andre runde av den populære Subaru Cup der deltagerne kjemper om en premiepott på hele 750 000 kroner. Han kjempet også om totalseieren i NM-runden Rally Hadeland under svært vanskelige forhold.

Trond G. Svenkerud. Foto Benjamin Ward

-Dette var bare over all forventning. Dette er mitt andre løp med firehjulsdreven bil, også vinner jeg bare ikke i Subaru Cup, men er også med i kampen om totalseieren i hele løpet, stråler Svenkerud. I fjor ble han norgesmester i klassen for tohjulsdrevne biler. På lørdag var han kun 27 sekunder fra å ta totalseieren i hele løpet. Men han var selvfølgelig langt fra misfornøyd med 2. plass, som også ga ham 23 verdifulle NM-poeng i gruppe N.

Rally Hadeland ble en stor suksess for Subaru Cup. Blant de åtte beste totalt i NM-løpet, var seks Subaru Cup-førere. Noe enkelt løp var det heller ikke. Det snødde til dels kraftig under hele løpet, noe som gjorde at det var mye løs snø på veiene. I tillegg var sikten minimal.
-Det har gått over all forventning for cupens del i de to første løpene. Jeg tror det skal bli vanskelig å følge opp dette utover sesongen. At våre førere gjør det så bra i et så vanskelig løp som vi hadde på Hadeland, viser at bilen er en suksess, mener cupens koordinator John Haugland. Av de 18 som startet i Subaru Cup i Rally Hadeland kom hele 16 i mål.

Det var unge Pontus Tidemand (18) som åpnet best av deltagerne i Subaru Cup i Rally Hadeland. Med forholdsvis høyt startnummer utnyttet han fordelen av å få bedre forhold, og han ledet hele løpet to av de åtte fartsetappene.

På fjerde etappe tok Trond G. Svenkerud over ledelsen i Subaru Cup, og den beholdt han til mål. Pontus Tidemand tapte etter hvert mye da han ble hindret av en konkurrent som blokkerte veien. Dermed var det veteranen Trond Lyseng fra Hønefoss som ble nest beste cup-deltager. Andreas Mikkelsen, som vant første runde, endte på 3. plass.

Mikkelsen beholdt dermed ledelsen i Subaru Cup etter to runder. Han er tre poeng foran Trond G. Svenkerud. På en 3. plass ligger Trond Lyseng.

Mikkelsen leder også NM for gruppe N. Der ligger Trond G. Svenkerud på 4. plass.

Subaru Cup er en nyskapning i norsk bilsport i år, der deltagerne kjører Subaru Impreza Sti. I tillegg til de sju NM-løpene i rally, inngår også de fire NM-rundene i baneracing på henholdsvis Rudskogen og Vålerbanen cupen.