Trond Schea er død

Trond Schea 3
Med stor sorg mottok vi på lørdag budskapet om at Trond Schea ikke lenger er blant oss. Trond sovnet fredfullt inn, med sine nærmeste rundt seg, natt til lørdag i en alder av 83 år.

Trond Schea ble født 13. november 1930. Sammen med førere som Arne Ingier, John Unnerud og Kjell Gudim dominerte Trond Schea norsk bilsport på 60- og 70-tallet. Trond var en ener, og han var bilsportkjendis nummer 1 i sin periode. Man kan trygt si at norsk bilsport har hatt tre kjendiser. De to andre er Martin Schanche og Petter Solberg. Tre førere fra tre generasjoner som alle har vært enere både bak rattet og hos publikum.

Det er svært få førere i norsk bilsport som har sanket flere premier enn Trond Schea. Han stilte ofte opp med flere forskjellige biler i forskjellige klasser i ett og samme løp, og nesten alltid ble det seier. Om han kjørte Escort, Cortina eller Mustang var han nesten alltid foran de andre. I 1969 ble han utropt til Europas mestvinnende Ford-fører. Trond var en lojal Ford-fører i hele sin karriere, og kjørte sitt siste billøp i en alder av 75 år på Bjerkebanen i 2005.

Trond Schea 1
Trond Schea (t.h.) sammen med John Unnerud, Henning Solberg og Kjell Gudim under utdeling av Gullratt i mai 2004.

Trond var svært engasjert i bilsport. Bilsport var livet hans og han var en selvskreven mottager av NBFs gullratt da denne hedersbevisningen ble innført i 2004. Han trivdes i selskap med sine bilsportsvenner. Både unge og gamle. Han var et naturlig midtpunkt, og levende opptatt av og engasjert i det som skjedde i sporten.
De siste årene satte alderen sine spor og helsen sviktet hos bilsportkjempen. Men de gode historiene rundt Trond vil leve videre i bilsportsmiljøet.

Vi lyser fred over Trond Scheas minne.

 

Les omtale av  Trond Schea i NBFs jubileumsbok «75 år med norsk bilsport»