Trygget tredjeplassen i sammendraget

Rally Finland 2014
Andreas Mikkelsen var fornøyd med fjerdeplass i Rally Finland. Samtidig trygget han tredjeplassen i VM-sammendraget.

 

Den norske Volkswagen Motorsport-føreren, med landsmannen Ola Fløene i kartleserstolen, visste at Rally Finland ville bli en utfordrende og vanskelig VM-runde. De norske gutta i en VW Polo R WRC kjørte fornuftig og fort gjennom hele helgen, og kunne til slutt si seg fornøyd med fjerdeplass.

– Rally Finland er et spesielt løp, og regnes for å være en av de mest krevende løpene i VM-sirkuset. Dette skyldes først og fremst de utfordrende veiene og den høye farten vi opplever i løpet. Etter lørdagens etapper kontrollerte vi fjerdeplassen, og hadde god margin ned til femteplassen, sier Andreas, som lenge knivet med landsmannen Mads Østberg og finnen Mikko Hirvonen om fjerdeplassen. Men Østberg måtte bryte et halvkjørt løp lørdag, og forspranget til Hirvonen var på nesten minuttet før siste dag.

– Vi kunne derfor kjøre kontrollert den siste dagen, og hadde som mål å angripe på den avsluttende Power Stage-etappen i håp om å få med oss noen bonuspoeng i sammendraget. Vi avsluttet med fjerdeplass, og er veldig fornøyd med helgens prestasjoner, sier Andreas, som gjennom hele løpet kjørte stabilt og fort.

Fjerdeplassen bidro også til at han festet et enda bedre grep om tredjeplassen i sammendraget. Etter åtte av sesongens 13 VM-løp har Andreas samlet 95 poeng, mens Mads Østberg på fjerdeplass har 66 poeng. Det er bare teamkameratene Sebastien Ogier (187) og Jari-Matti Latvala (147) som ligger foran 25-åringen i VM-sammendraget. Og nok en gang ble VM-runden dominert av Volkswagen Motorsport. Latvala vant foran Ogier, mens Andreas altså ble nummer fire. Det er med andre ord ingen tvil om at Oslo-gutten tilhører verdens beste rallyteam.

– Jeg vil gratulere Jari-Matti med seieren. Han fortjente virkelig å vinne, sier Andreas, som selv fikk skryt av teamsjef Jost Capito for kjøringen.

– Andreas Mikkelsen kjørte briljant og klinket til med fjerdeplass i dette svært krevende rallyet. Det er et fantastisk bra resultat av unggutten, sier Capito.

Nå retter Andreas og resten av teamet blikket mot Rally Tyskland 21. til 24. august. Dette er hjemmebane for det tyske teamet, som med suksess i den kommende runden faktisk kan sikre seg hattrick i form av å vinne fabrikkmesterskapet, førermesterskapet og for kartlesere – selv om det gjenstår fire VM-runder.