Tvillingduell i kartleserstolen


Det er klart for brødre-duell i årets rally-NM når Rune Eilertsen, tvillingbroren til fjorårets norgesmester Roger Eilertsen, setter seg inn i kartleserstolen til Peder Økseter.

Roger Eilertsen har i flere år, og med suksess, vært kartleser for Sveinung Bieltvedt. I fjor kunne begge innkassere hvert sitt NM-gull. Etter en sesong med flere forskjellige kartlesere, håper Økseter nå på et varig samarbeid med tvillingbroren Rune Eilertsen.

2012 ble en sesong hvor Økseter avsluttet med stor fremgang og to meget gode resultater (to andreplasser totalt). I løpet av sesongen 2012 ble bilen oppgradert bilen ytterligere i forhold til 2011 og den har nå helt på høyde med de beste bilene i klassen. Nå ser Økseter absolutt en mulighet for å kunne gjøre det veldig godt i 2013. Han blir uten tvil en sterk utfordrer for Sveinung Bieltvedt i de NRK1-sendte NM-rundene i år.

En viktig brikke for å få ta frem det aller beste, er en dyktig og fast kartleser.

– Rune har den erfaringen og interessen som trengs for at vi skal kunne nå målet om å være helt i toppen av NM i 2013 sier Økseter.

Rune startet sin karriere i 2005 i en Volvo Original med Torleif Johanson. Etter dette har han sittet på i biler med 2 og 4 hjulstrekk, nasjonal og internasjonal klasse. Rune er 29 år og bor sammen med sin forlovede Kristin og barna Ludvig og Pernille på Tomter i Østfold.

NM-løpene 2013

19. januar: Rally Hadeland, Gran

www.rally-hadeland.no

2. februar: KNA Rally Finnskog, Kongsvinger

www.rallyfinnskog.no

2. mars: Numedalsrally, Rødberg

www.numedalsrally.no

26.-27. april: Rally Sørland, Mandal

www.rallysorland.no

8. juni: Rally Aurskog Høland, Bjørkelangen

www.ahrally.no

31. august: Rally Telemark, Notodden

www.rallytelemark.no

21. september: Rally Hedemarken, Hamar

www.rally-hedemarken.no