Uant suksess for Solbergs VW-team

Suksessen til det Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-teamet i årets rallycross-VM har vært langt større enn det Solberg drømte om for bare åtte måneder siden.

 

Svenske Johan Kristoffersson og teamkompis Petter Solberg leder teammesterskapet med en liten evighet, og duoen er nummer en og to også i førermesterskapet før sesongens åttende VM-runde av tolv i canadiske Trois-Riviéres til helgen. Teamets Volkswagen Polo GTI-er har vunnet samtlige siste fire VM-runder og vært på seierspallen i seks løp på rad.

 

Bare åtte måneder tilbake i tid eksisterte ikke engang PSRX Volkswagen World RX Team Sweden. Suksessen som er blitt til på rekordtid, våget ikke teameier Petter Solberg engang å drømme om da supportavtalen med Volkswagen Motorsport ble til i januar.

 

– Det var ikke realistisk i januar å tro at vi skulle få til det vi har greid hittil. Selvsagt drømte vi om en seier eller to, noen gode resultater nå og da og stabilitet nok til å være med i kampen om VM-tittelen for team, men det vi har fått til så langt er langt over forventningene. Foruten PSRX-mannskapet jeg hadde fra før, er absolutt alt nytt denne sesongen, sier 2014- og 2015-verdensmester Petter Solberg.

 

Etter fem ukers løpsopphold i rallycross-VM går turen over Atlanterhavet til den idylliske og særdeles motorsportsvennlige byen mellom Montreal og Quebec.

 

PSRX Volkswagen Sweden er 85 poeng foran nærmeste rival i kampen om teammesterskapet etter seirer i Belgia (Kristoffersson), Storbritannia (Solberg), Norge og Sverige (Kristoffersson). Kristoffersson leder VM for førere med 31 poeng på stallkompisen, 38 foran nærmeste rival.

 

– Intet er tilfeldig. Vi er på topp fordi folkene i teamet vårt jobber hardest og har felles mål om å være best. Fortsatt gjenstår fem løp av sesongen, og ser vi tilbake fem løp, er stillingen i VM-toppen snudd helt på hodet. (Regjerende verdensmester) Ekström ledet da med 16 poeng. Absolutt ingenting er avgjort, det er fortsatt 150 poeng å kjempe om.

 

I fjor var både Solberg (5.-plass) og Kristoffersson (3.-plass) i Canada-finalen etter at duoen hadde gjort rent bord innledende. I 2014 vant Solberg løpet, den gang første ikke-europeiske VM-runde i rallycross.

 

VM-runden vises LIVE på NRK fra klokken 21 søndag kveld. Etter ytterligere VM-runder i Frankrike, Latvia og Tyskland, avsluttes VM i rallycross i sørafrikanske Cape Town 12. november.