Ubeseiret etter halvkjørt sesong

chr_gislerud.jpgChrister Gislerud (19) fra KNA Varna har så langt i sesongen vunnet samtlige løp i sin klasse i Special Saloon Car Challenge, og leder dermed mesterskapet med solid margin før sommerpausen.

I helgen var Christer Gislerud tilbake på Ring Djursland der har for kun en måned siden tok to strake seire under den tredje og fjerde runden av mesterskapet. Denne helgen var det runde syv og åtte som sto på timeplanen. Målet var selvsagt å kopiere suksessen fra forrige besøk.

Det ble imidlertid en hektisk start på denne helgen for Gislerud, og det var bare så vidt han rakk å stille til start. Etter de tekniske problemene med clutch og girkasse fra forrige løp var bilen skrudd fra hverandre i påvente av nye deler.

– Etter forrige løp bestilte vi nye deler til bilen. Disse delene kom ikke før fredag morgen, så det ble litt panikkskruing både før avreise og etter ankomst på banen, forteller pappa Steffen Gislerud.

Mens mekanikerne skrudde på bilen måtte Christer stå og se på at konkurrentene kjørte sine treningsrunder på banen. Bilen ble klar til kvalifiseringen, men uten en eneste treningsrunde var det bare å krysse fingre for at bilen fungerte. Det gjorde den og under den første kvalifiseringen var Christer Gislerud raskest av samtlige førere. Under den andre kvalifiseringen måtte han se seg slått av Claus Klostermann og Jens Hansen, men teamet var allikevel fornøyde med kvalifiseringen.

– Med tanke på at bilen ble skrudd sammen i depotet mens de andre trente så må vi være fornøyde med resultatet, sa Steffen Gislerud etter kvalifiseringen.

Været spilte også en faktor denne helgen og det første løpet ble kjørt på fuktig bane. Da var overraskende nok mannen som startet på 10. startspor, Peter Vesti i en Toyota Supra som tok seg opp og vant løpet totalt foran Christer Gislerud. Men ettersom Vesti kjører i klassen over nordmannen ble det allikevel klasseseier og full poengpott til Christer Gislerud.

Under det andre løpet hadde banen tørket opp, og Christer tok seg raskt forbi Jens Hansen og Claus Klostermann. Til slutt vant han løpet med over 8 sekunders margin til Klostermann. Dermed har Christer Gislerud vunnet samtlige løp i sin klasse og leder klassen med over dobbelt så mange poeng (174p) som andremann Jens Hansen (81p). Med sine resultater leder han også mesterskapet totalt uansett klasse og kan ta en velforjent sommerferie.

Finale 1

1. Peter Vesti, SP4
2. Christer Gislerud, SS3
3. Claus Klostermann, SS3
4. Niels Ole Andersen, SS3
5. Jens Hansen, SS3

Finale 2

1. Christer Gislerud, SS3
2. Claus Klostermann, SS3
3. Jens Hansen, SS3

4. Niels Ole Andersen, SS3

5. Jesper Ternvalt, SS2

Poengstilling klasse SS3
1. Christer Gislerud, 174
2. Jens Hansen, 81
3. Claus Klostermann, 80
4. Jørgen Hansen, 72
5. Jens Ole Mathiesen, 56

Poengstilling totalt
1. Christer Gislerud, 174
2. Christian Vejby, 141
3. Jakob Borum, 110
4. Nicholai Sørensen, 92
5. Morten Schmidt, 89

Neste løp i danske Special Saloon Car Challenge kjøres den 16. og 17. juni på Jyllandsringen.