Ublidt møte med en stein for Østberg i Argentina

M_Ostberg_13_ARG_1
Mads Østberg og Jonas Andersson lå på en femteplass totalt, da uhellet skjedde og de ble nødt til å bryte Rally Argentina. Etter tre kjørte prøver, sørget et uventet møte med en stein for en tidlig avslutning på SS4.

 

– Jeg var ikke helt fornøyd med ”set up” på morgenen i dag, men etter å ha gjort noen endringer på service fungerte både bil og kjøring perfekt på SS3. Dessverre klarte vi å treffe en stein som hadde plassert seg til høyre i en sving omtrent 12 km før mål, forklarer Mads. – Vi fikk ødelagt en driv aksel og slo også løs en bolt i festet til styrearm, og det var umulig å fortsette. Dette er sånn som skjer, og uheldigvis gikk det ut over oss denne gangen.

 

Rally Argentina startet med en kort publikumsetappe onsdag kveld, og det var kjørt to lange prøver torsdag morgen. Det var under andre gjennomkjøring av SS3 Ascochinga/ Agua de Oro at steinen hadde kommet seg ut i veien. En stein behøver ikke å være synlig på gjennomkjøring, men for hver bil som kutter en sving kommer nye steiner til syne og de blir fort dratt ut i veien.

 

Bilen blir nå undersøkt av teamet, og det er planlagt å starte igjen i morgen under Rally2.

Andreas Mikkelsen ligger på en 6. plass etter første dag av Rally Argentina med sin VW Polo WRC. Han er 1 min og 55 sek bak sin teamkollega Sebastien Ogier i tet.

 

Det er to dager og 9 prøver igjen av Rally Argentina. Første bil starter SS6 kl 08:33 (lokal tid) fredag morgen.

 

Resultat totalt etter SS5:

1. Ogier

2. Loeb +16,3

3. Hirvonen +18,1

4. Latvala +40,7

5. Novikov +1.37,7

6. Mikkelsen +1.55,1

7. Neuville +2.12,5