Uheldig avslutning for Ebbesvik

tc10-2.jpgThor-Christian Ebbesvik og hans Team Bruichladdich hadde en uheldig avslutning på årets Le Mans Series. Nå håper Bergensgutten at han slipper å betale for å kjøre racerbil til neste år.

Det ble bare en ellevteplass i LMP2-klassen for Team Bruichladdich med førerne Thor-Christian Ebbesvik, Karim Ojjeh og Tim Greaves på Silverstone i Storbritannia. Den norske 26-åringen var tredje raskest under kvalifiseringen i sin Ginetta-Zytek, og han startet dermed løpet på tredjeplass.

-Jeg lå på tredje hele tiden, men da min ene teamkamerat skulle ta over var han uheldig. Han snurret flere ganger og ble også påkjørt. Dermed tapte vi mye tid, og ble nummer elleve. Synd, for da røk også tredjeplassen vi hadde håpet på i sammendraget, forteller Ebbesvik.

Thor-Christian Ebbesvik imponerte imidlertid med sin kjøring, og det har han gjort hele sesongen. Le Mans Series er et tøft mesterskap med de beste sportsvognsførerne i verden til start, og Ebbesvik har gjort seg bemerket i sin første sesong.

-Jeg har fått flere tilbud, men i de fleste tilfeller krever det at jeg har med penger. Jeg synes det er rart for jeg kjører jo fortere enn førerne som er lønnet, men det tar litt tid å opparbeide seg den nødvendige statusen. Men jeg håper i hvert fall jeg kan gjøre gratis til neste år, så får en eventuell lønn komme senere.

Et alternativ er å fortsette for Team Bruichladdich i LMP2-klassen, men det er også andre alternativer.

-Jeg skal teste for andre team, og snakker med teamsjefer i både LMP1 og LMP2. I tillegg til Le Mans Series er det også aktuelt med noen løp i USA, og til neste år skal jeg kjøre 24-timersløpet på Le Mans.

I år gikk Ebbesvik glipp av det klassiske løpet på grunn av ryggskade han pådro seg på Spa i mai.

Det var Peugeot, med Anthony Davidson og Nicolas Minnasian, som vant dagens løp på Spa, som ikke bare var finaleløpet i Le Mans Series, men også første løp i Intercontinental Le Mans Cup. LMP2-klassen ble vunnet av Strakka Racing med førerne Danny Watts, Nick Leventis og Jonny Kane.