Uheldig helg for Sondre Evjen

S_Evjen_16_05_2
18-åringen Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal var uheldig i de innledende omgangene, og endte på en 13. plass under rallycrossfesten på Höljes.

Et stort startfelt med hele 17 biler i RX Lites-klassen Evjen kjører gjorde konkurransen knallhard for unggutten fra Ål som ikke hadde hellet med seg i de innledende omgangene.

– Jeg hadde tre dårlige omganger til å begynne med. I den første kjørte jeg ut etter å ha landet skjevt, i den andre hektet jeg i autovernet og snurret og i den tredje omgangen fikk jeg en punktering. Når det er så mange biler med ble det vanskelig å komme videre med de uhellene, sier han. 

I den fjerde og siste omgangen viste imidlertid Evjen at han hadde farten inne når alt stemte. Da ble resultatet en sjettetid, men det holdt dessverre ikke til en semifinaleplass. De 12 beste etter innledende runder går videre, og Evjen havnet på 13. plass – fem poeng bak Magnus Hansen. 

– Det er selvfølgelig kjedelig, men det er sånn det er noen ganger. Helgen ellers har vært veldig morsom, og stemningen her er helt på topp, sier Evjen om helgen i Höljes som kalles ”The magic weekend”.

Nå er det en lang pause før neste rallycrossløp, men Evjen kommer til å sørge for at rattrusten ikke setter seg for godt.

– Det blir noe bilcross gjennom sommeren, og i tillegg skal vi trene litt med rallycrossbilen, så litt kjøring blir det før det neste løpet, sier han.

Neste løp i RX Lites-EM går i Barcelona 17. og 18. september. Før den tid kjøres det også et RX Lites-løp i sammenheng med VM-runden i Canada, men denne teller ikke i EM-sammendraget.