Uheldig i New Hampshire

s_isachsen_12_autograf.jpgSverre Isachsen var uheldig under årets fjerde runde i Global Rallycross Championship i amerikanske New Hampshire. 41-åringen fra Hokksund ble bare nummer tretten.

– Dette var en bedrøvelig helg som jeg ønsker å glemme fortest mulig. Mye ble ødelagt da jeg var uheldig under tidskjøringen fredag den trettende. Og etter det gikk det bare nedover, sier en skuffet KNA Eiker-fører.

Sverre Isachsen er den eneste nordmannen i det stjernespekkede Global Rallycross Championship. Som Europamester i rallycross de tre siste årene skulle man kanskje tro at Subaru-føreren var storfavoritt, men så er ikke tilfelle. 2012 er en utviklingssesong for Subaru PUMA Rallycross Team, og det er først i 2013 og 2014 det blir fokus på resultater.

– Selv om dette er en utviklingssesong synes jeg vi har hatt mye uflaks så langt i år. Men det gjelder å fokusere på det positive, og se fremover.

På fredagens tidskjøring var Isachsen i storform, og hans Subaru Impreza gikk som ei kule. Men Youtube-kongen Ken Block veltet rett foran nordmannen, som dermed måtte bråstoppe. Derfor ble det bare tiende tid under kvalifiseringen, noe som førte til et dårlig startspor i det innledende heatet lørdag.

– Jeg hadde ytterspor inn i den første sjikanen, og der ble det ikke overraskende en kollisjon. Styrestaget røk. Dermed måtte jeg innom «last chance» for å komme til finalen, men der fikk jeg tekniske problemer.

Sverre Isachsen måtte derfor se finalen fra tribunen denne gangen, og det var ekstremsportlegenden Travis Pastrana som tok årets første seier i sin Dodge Dart. Den USA-baserte svensken Samuel Hubinette ble nummer to i sin Saab 93, mens Ford Fiesta-fører Brian Deegan tok tredjeplassen.

Sverre Isachsen reiser nå hjem til Norge etter tre uker på farten i USA, men forberedelsene foran årets siste løp, og ikke minst foran neste sesong, er allerede i gang for Isachsen og de andre i Subaru PUMA Rallycross Team.