Uheldig NM-åpning for Røkland

S_Rokland_15_sigd
Fjorårets Norgesmester i klassen for to-hjulsdrevne biler Steve Røkland og hans nye kartleser for året James Aldridge fikk til tross for høyt tempo en meget dårlig start på NM-åpningen, som dessverre endte med brutt løp. Til tross for brutt løp er han meget godt fornøyd med tempoet.

NM-runden på Sigdal var Steves første løp på snø med Peugeoten han debuterte med midt i sesongen i fjor. Til tross for litt lite testing var det en selvsikker Steve som startet på årets første fartsetappe.

Allerede på midten av den 13 km lange første etappen skulle de få problemer da en av førerne med 4wd som startet foran hadde snurret og var akkurat kommet ut på veien igjen da Røkland kom kjørende, og dermet hindret dem. Dette ga dem et tap på rundt 8-10 sekunder, men de kom allikevel inn til en andretid i klassen bare 6,4 sekunder bak lederen, på den korte ss2 slo Steve og James litt tilbake og vant den med 2,7 sekunders margin. Inn til dagen første service lå han bare 3,7 sekunder etter lederen.

Men løpet var langt og Steve var klar til å slå tilbake på de neste prøvene, ss3 som var den legendariske Letmolia etappen skulle ikke skille mye, Steve var her 0,9 sek bak etter 16 km kjøring, marginen var nå 4,6 sekunder i det de kjørte inn til dagens andre service.

SS4 var den samme som ss1 og her skulle det gå galt. De traff en stein som hadde kommet fram på inneren i en meget uoversiktlig sving, denne stenen skulle felle 6-7 deltagere denne dagen og en av disse var dessverre Steve og James, et kraftig sammenstøt gjorde at hjulet, støtdemperen og navet på venstre forhjul ble ødelagt, selv om de prøvde å komme seg videre måtte de gi opp og stoppe. Til tross for dette fikk Steve med seg mange positive inntrykk av hvordan denne bilen oppførte seg på det hvite elementet og han ser fremover mot neste løp.

Jeg er meget godt fornøyd med tempoet, jeg har testet ca 7-8 mil før dette løpet og det er faktisk det eneste jeg har kjørt med Peugeoten på snø og is, jeg er overbevist om at hvis vi ikke hadde truffet denne stenen som slo ut mange deltagere ville det blitt en skikkelig kamp om seieren i 2wd sier 22 åringen fra Kongsvinger med et smil.