Underholdene Subaru-løp

vaalerbanen_fredag_5beste_460.jpgDet ble stor suksess og svært underholdende for publikum da førerne i Subaru Cup kjørte sesongens to første racing-løp på Vålerbanen. Andreas Mikkelsen økte sin ledelse etter seier og andreplass i helgen.

Etter å ha gjennomført fem rally så langt i sesongen var det stor spenning foran helgens to racingløp i Subaru Cup. For mange av førerne var det første gang de var med i baneracing. Det skulle imidlertid vise seg at den suverene cuplederen Andreas Mikkelsen (20) fra NAF Motorsport Asker & Bærum også var best på bane.

Under fredagens kvalifisering sikret Mikkelsen seg beste startspor i begge finalene. Foran fredagens finale gjorde regnværet sitt til å lage ekstra spenning og underholdning. Det regnet under løpet, og banen ble svært våt. Med firehjulsdrevne rallybiler ble det derfor svært underholdene for publikum med biler både utenfor og på banen i skikkelige firehjulssladd.

Andreas Mikkelsen holdt seg i tet fra start til mål, og vant foran Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar. Dette var Svenkeruds første baneløp noensinne, så han var svært godt fornøyd. Han er for øvrig den eneste som har slått Mikkelsen i rally i år. Det gjorde han i Rally Hadeland.

På fredag imponerte Svenkerud ved å kjøre forbi den tidligere racingføreren Erik Helgerud fra NMK Aurskog Høland like før mål. Helgerud måtte dermed ta til takke med tredjeplass. Etter løpene på Vålerbanen avanserte Svenskerud til andreplass i poengsammendraget i Subaru Cup.
På fjerdeplass fulgte 17 år gamle Marius Aasen som gjorde sin Subaru-debut med glans.

Også på lørdag var banen litt fuktig, men ikke på langt nær slik som på fredag. Noen valgte å bruke to regndekk og to tørrværsdekk, men de fleste startet på mønsterfrie tørrværsdekk (slicks).

Igjen startet Andreas Mikkelsen fra beste spor, men han ble hardt presset av unge Pontus Tidemand fra KNA Kongsvinger. I en sving kom Andreas litt for langt ut, og dermed smatt Tidemand forbi. 18-åringen holdt seg i tet til mål, og tok dermed sin første seier i årets Subaru Cup, og klatret dessuten til 4. plass sammenlagt.

Andreas Mikkelsen sikret andreplassen, foran Jerker Axelsson fra NAF Øvre Østfold og med Andreas Kjær fra NMK Larvik på fjerdeplass.

Lørsdagens løp ble dessverre preget av mange gulflaggepisoder, slik at det kun var i sju av de 12 rundene det ble skikkelig racing. Blant dem som ikke kom til mål var Marius Aasen og Erik Helgerud. De utkjempet en duell som endte med at begge måtte bryte.
Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske, en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.
Med helgens seier og andreplass økte Andreas Mikkelsen sin ledelse betydelig. Han har nå 187 poeng mot Trond G. Svenkeruds 105. På 3. plass ligger Kenneth Johnsrød fra KNA Varna med 96.
Førstkommende helg er det klart for to nye baneløp på Rudskogen.

Poengstilling Subaru Cup etter 7 løp
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 182
2. Trond G. Svenkerud, NAF Hamar, 105
3. Kenneth Johnsrød, KNA Varna, 96
4. Pontus Tidemand, KNA Kongsvinger, 95
5. Trond Lyseng, NMK Hønefoss, 94
6. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 85
7. Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold, 79
8. Erik Helgerud, NMK Aurskog Høland, 67
9. Tom Heitmann, NMK Tønsberg, 59
10. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 58
Resultater Subaru Cup Vålerbanen
1. løp fredag :
1. Andreas Mikkelsen
2. Trond Svenkerud
3. Erik Helgerud
4. Marius Aasen
5. Pontus Tidemand
6. Herman Tank-Nielsen
7. Anders Kjær
8. Tom Heitmann
9. Thomas Kvam
10. Henning Isdal
11. Kenneth Johnsrød
12. Trond Lyseng
13. Jerker Axelsson

2. Løp lørdag:
1. Pontus Tidemand
2. Andreas Mikkelsen
3. Jerker Axelsson
4. Anders Kjær
5. Tom Heitmann
6. Thomas Kvam
7. Trond Svenkerud
8. Kenneth Johnsrød
9. Trond Lyseng
10. Arne Berg
11. Erik Helgerud
12. Marius Aasen