Unge og erfarne – årets Norgesmesterskap i bakkeløp hadde begge deler.

De to siste løpene i årets Norgesmesterskap i bakkeløp ble arrangert i Undelandsbakken i Konsmo.

Fredrik Ågedal fra arrangørklubben NMK Konsmo imponerte og kunne strekke armene i været som Norgesmester i klasse 2, supernasjonal inntil 2000 ccm, etter finalerunden på hjemmebane. Fredrik er bare 18 år og det er første året han kjører i denne klassen. Ellers kjører han bilcross og vant tidligere i år NMK’s Juniorlandsfinale i bilcross for andre gang. Fredrik hadde fått sjansen til å låne den bilen Stein Svardal kjører med i årets Rallycross NM og takket for den tilliten ved å bli norgesmester når seks løp er kjørt og status gjort opp. Fredrik vant begge løpene i Konsmo foran Johny Sandmo og Steinar Stokke.

Fredrik Ågedal bakkeløpBilde: Fredrik Ågedal, vinner av klasse 2

Like imponerende er prestasjonen til Johny Sandmo, NMK Drammen,  som ble nummer to.  Sandmo er ingen ung fører lenger, og merittlisten er noe å strekke seg etter for mange. Siden han startet med NM i bakkeløp og rallycross i 1995 har han tatt medalje hvert år og årets sølvmedalje er medalje nummer tretti siden han startet.

Steinar Stokke, NMK Bergen,  tok bronsemedaljen.

Stian Haugan, KNA Telemark, la grunnlaget for å bli dobbel norgesmester for fjerde år på rad ved å vinne mesterskapet i klasse 3, Supernasjonal over 2000 ccm. Han ledet mesterskapet etter de fire første rundene og med andre og tredjeplass i Konsmo var tittelen sikret. Olav Fredriksen, KNA Eiker,  vant begge løpene i Konsmo og vant dermed sølvmedaljen foran  Hans-Jøran Østereng, NMK Trøgstad som fikk bronse.

Fredriksen Konsmo Bilde: Olav Fredriksen vant begge løpene i Konsmo

I klasse 1, Supernasjonal inntil 1600 ccm ledet Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus før de to siste rundene. De to siste års norgesmester Trond Marthinsen, NMK Larvik,  ville gjerne ha sitt tredje gull på rad og kjørte fort i Undelandsbakken. Han vant begge rundene og vant klassen sammenlagt foran Asgeir Taraldsen og Martin Kjær, NMK Larvik.

Også klassen for 2-hjulsdrevne rallybiler fikk en erfaren norgesmester da Cato Brynildsen, NMK Gardermoen tok sin ellevte gullmedalje i bakkeløp. På løpene i Konsmo var det imidlertid Vidar Nordbø, KAK,  som var best. Han vant lørdag og ble nummer to søndag. Tom Kristian Lien, NMK Modum & Sigdal og Søren Snartemo, NMK Konsmo kjørte også bra i Konsmo og kunne dermed sikre seg henholdsvis sølv og bronsemedalje.

I klassen for 4-hjulsdrevne biler sikret Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker og Bærum,  sin sjette NM tittel etter å ha vunnet begge løpene i Konsmo. Morten Bermingrud, KNA Eiker ble nummer to i mesterskapet og Frank Sørhaug, NMK Aurskog-Høland nummer tre.

Grøndal Bakkeløp Bilde: Anders Grøndal suveren NM vinner

Norgescupen i Bakkeløp for rallycross nasjonal ble også avgjort i Konsmo.  I klassen inntil 2400 ccm vant Robin Slåttekjær, NMK Grenland begge rundene og vant Norgescupen foran Svein Brekke, NMK Kongsberg og Bjørn Modalen NMK Hønefoss.

Ørjan Lutsi, NMK Jørpeland og Øyvind Hoff, NMK Nore og Uvdal vant hver sin runde i klassen over 2400 ccm i rallycross nasjonal. Sammenlagt ble Kjetil Grøterud, NMK Modum % Sigdal vinner av Norgescupen foran henholdsvis Øyvind Hoff og Ørjan Lutsi.

Fullstendige resultater for NM og Norgescupen i Bakkeløp kan ses her.