Unge talenter får prøve seg i formelbil

formel_basic_470.jpgI forbindelse med konkurransen «Bilsporttalentet 2009» på Rudskogen på fredag, har Bilsportforbundet også invitert åtte unge utøvere som får gjennomføre lisenskurs og teste formel Basic med kyndige mentorer på plass.

Tommy Rustad, Atle Gulbrandsen og Pål Varhaug stiller opp for å gi av sin egen erfaring når to jenter og seks gutter får en drømmedag på Rudskogen Motorpark. De har alle bakgrunn fra karting eller bilcross, og nå skal de få prøve seg i formelbil.

-Det er veldig hyggelig å få gi noe tilbake til sporten som har gitt meg så mye, og på den måten hjelpe yngre utøvere, sier årets STCC-vinner Tommy Rustad. Han har selv kjørt alt fra karting, rallycross, formelbil på høyt internasjonalt nivå og ikke minst forskjellige klasser for standardbil.

-Testen med formel Basic er første runde ut i vår strategi om å jobbe med noen spennende talenter i flere grener innen bilsporten. Vi har fått til dette takket være at flere eiere av formel Basic-biler stiller velvillig opp, sier sportssjef i NBF Holm Jacob Matheson. Han har også videre planer for unge bilsporttalenter.
-Til våren planlegger vi å ta med oss våre beste rallycrossjuniorer til en weekendsamling rett før sommersesongen starter. Her skal det bli testing med bil med kyndig veiledning samt faglig innhold.

De som er invitert til Rudskogen på fredag er følgende:

Kristoffer Bromseth (16), Trondheim
Jonas Dalseth Jacobsen (16), Harstad
Malin Gjerstad (19), Rakkestad
Marius Johan Nakken (15), Ålesund

Finn Erik Rismyhr (16), Larvik
Martin Tveter (16), Jevnaker
Joakim Vestli (17), Bøverbru
Karin Elise Fossen (18), Krøderen

De skal først gjennom et teorikurs for å få racinglisens, deretter blir det kjøring der de vil få kyndig veiledning av Tommy Rustad, Atle Gulbrandsen og Pål Varhaug. Dagen avsluttes med skriftlig teoriprøve som skal kvalifisere til racinglisens.