Unge talenter i krevende utfordringer

gruppebilde600
De fem finalistene i den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport, Bilsporttalentet 2013, har vært gjennom to svært krevende dager med varierende utfordringer på Vålerbanen. Ingen sparte seg i kampen om premiepotten på rundt 300 000 kroner.

 

Som alltid var det en del nerver ute og gikk da de fem finalistene skulle duellere over to dager. Miriam Aasli (18), (Henrik Furuseth (17), Alexander Hvaal (21), Kevin Aabol (19) og Ole Christian Veiby (17) var de fem som duellerte onsdag og torsdag denne uken. Miriam Aasli er den første jenta som er med i denne årlige konkurransen.

Fysisk test spensthopp tribune600

De fem unge bilsportutøverne var plukket ut for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen.

 

I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen, og det var ingen av dem som sparte på kreftene da de først kom i gang. Verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp med innlagt kråkestup og sykling. For når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.

Aasli TV intervju600

-Vi har hatt fem finaledeltagere som har vært godt forberedt og prestert på høyt nivå. Vi merker at nivået på deltagerne stiger litt for hvert år. I år hadde vi også fem svært jevne deltagere. Dette er utøvere som målbevisst satser profesjonelt, knallhardt og seriøst på idretten sin og man ser at de forbereder seg godt. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De har kjørt gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De har konkurrert i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping med bildekk og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet. 22. november utropes vinneren under Bilsportforbundets årlige premieutdeling på Gardermoen.

Aabol _ Furuseth sykling_600

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 

 

Årets finaledeltagere var:

 

H_Furuseth200Henrik Furuseth

Alder: 17 år

Gren: Racing/Formel USF2000

Klubb: NMK Gardermoen

Bosted: 2070 RÅHOLT

Henrik Furuseth (17) fra Råholt i Eidsvoll i Akershus, og NMK Gardermoen, er et stort talent innenfor racing. Han startet med gokart da han var sju år gammel, har etter det kjørt formelbil-klassen Formel Basic her hjemme, før han tok steget til USA der han i år kjører Formel USF 2000.

 

 

 

A_Hvaal_200
Alexander Hvaal

Alder: 21 år

Gren: Rallycross

Klubb: NMK Larvik

Bosted: 3282 KVELDE

Alexander Hvaal (21 år) fra Kvelde i Larvik i Vestfold, og NMK Larvik, kom som et stjerneskudd på rallycross-himmelen i fjor. Allerede i sin første sesong i EM-seriens «Keiserklasse», SuperCars, var han med i medaljekampen. Også i år ligger han blant de aller beste i EM-serien så langt, og vant nylig runden i Østerrike.

 

 

 

O_C_Veiby200Ole Christian Veiby

Alder: 17 år

Gren: Rally/Crosskart/Racing

Klubb: KNA Solør Motorsport

Bosted: 2214 KONGSVINGER

Ole Christian Veiby (17) er svært så allsidig, og aktiv i flere bilsportsgrener. Kongsvinger-gutten har i noen år kjørt crosskart. Han kjører også rally, og i år deltar han også i en svensk Porsche-cup i baneracing. Til daglig er han elev ved NTG på Kongsvinger.

 

 

K_Aabol200Kevin Aleksander Aabol

Alder: 19 år

Gren: Racing/Formel Renault

Klubb: NAF Nordre Vestfold

Bosted: 3222 SANDEFJORD

Kevin Aabol (19) fra Sandefjord i Vestfold, og NAF Nordre Vestfold, startet som mange andre med gokart som 9-åring. Etter å ha kjørt diverse klasser innen karting begynte han med racing i klasse Seven Racing for to år siden. Etter to sesonger i den klassen kjører han nå internasjonalt i formel Renault 1.6.

 

 

 

M_Aasli200Miriam Aasli

Alder: 18 år

Gren: Rally

Klubb: NAF Øvre Østfold

Bosted: 1912 ENEBAKK

Miriam Aasli (18) er den første jenta som noen gang er tatt ut til finalen i Bilsporttalentet. Enebakk-jenta kjører rally i en Nissan Almera. Hun startet i juniorklassen for to år siden, er nå fylt 18 år og kjører i ordinær klasse.

 

 

 

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna