Unik mulighet for norske racingtalenter

KTM2
Reiter Young Stars heter et helt nytt racingmesterskap som ønsker å gi både sjåførtalenter, studenter og potensielle norske sponsorer en mulighet til å etablere seg på den internasjonale racingarenaen.

 

Reiter Engineering starter nå i samarbeid med konstruktøren KTM og arrangøren SRO et helt nytt og unikt mesterskap for både kvinnelige og mannlige racingtalenter som drømmer en profesjonell karriere. For 59 000 euro for en sesong får man kjøre en KTM X-BOW GT4 i fem løp på noen av Europas mest kjente racerbaner, og den beste gutten og den beste jenta får en gratis sesong i Blancpain Sprint Cup i 2017 i en av Reiters GT3-biler.

 

– Dette er en unik mulighet til å få seg en profesjonell karriere som racerfører, og vi er nå interessert i norske førere. Allerede har Anna Rate sikret seg et sete i mesterskapet, men vi ser gjerne at det kommer enda flere førere fra Norge. Enten allerede i år eller neste år, sier Stig Larsen, som er Marketing Manager for Reiter Engineering i Norden.

 

I tillegg til førere er Reiter Young Stars også skreddersydd for studenter som drømmer om en karriere som internasjonale racingmekanikere. Alle bilene skal bli driftet av Universiteter, og også her er det muligheter for norske studentmiljøer.

KTM1

– Ja, vi ser gjerne at norske studenter innenfor tekniske fag involverer seg i Reiter Young Stars. Kanskje en skole som NTNU i Trondheim kan ha ansvaret for en bil en dag. Vi er også på jakt etter de som studerer markedsføring som kan være ansvarlig for markedsføring for de ulike bilene. I tillegg er vi også på utkikk etter norske selskaper som kan tenke seg å bli samarbeidspartnere til dette prosjektet.

Drømmen er jo for eksempel en Statoil-sponset bil drevet av NTNU og med en sjåfør fra Norge, forteller Larsen.

 

Bilen som brukes er en helt ny KTM X-BOW GT4 med 360 hestekrefter. Sesongen starter på Monza den 24. april, så interesserte deltakere oppfordres til å ta kontakt snarest.

 

– Det å komme inn i profesjonell racing koster som oftest svært mye penger, men gjennom Reiter Young Stars kan man komme inn for en helt annen kostnad. 59 000 euro er unikt billig i denne sammenhengen, og den beste jenta og den beste gutten får hjelp til å avansere videre til GT3-racing allerede i 2017. Og forhåpentligvis kan vi også hjelpe noen unge mekanikertalenter videre oppover stigen også, avslutter Stig Larsen.

 

Interesserte bes ta kontakt med Stig Larsen på stig.larsen@reiter-engineering.com eller telefon 489 99 911 så snart som mulig.

 

Kalender 2016:
24. april: Monza
15. mai: Pau
10. juli: Spa
25. september: Hungaroring
9. oktober: Zandvoort