Unni og Kjell Olav Aamodt kåret til”Årets Drivaksel”


Unni og Kjell Olav Aamodt fra KNA Rudskogen er tildelt prisen ”Årets Drivaksel” av Norges Bilsportforbund. Prisen fikk de overrakt av rallyfører Petter Solberg under Bilsportforbundets premieutdeling på fredag.

Prisen ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraft i sporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for bilsporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.

Ekteparet Unni og Kjell Olav Aamodt fra Askim i Østfold har i mange år hatt et ekstraordinært stort engasjement i gokartmiljøet på Rudskogen. Det er ikke mye som har skjedd på gokartbanen på Rudskogen de siste ti-tolv årene uten at Unni og Kjell Olav har hatt en finger med i spillet. De har vært drivakselen i en rekke store internasjonale arrangement. I løpet av de siste tiårene har det vært Viking Trophy tre ganger på Rudskogen (2003,2007 og 2011), det har vært kjørt Nordisk mesterskap i 2002, Nez-mesterskap i 2006, ikke minst EM-kval i 2005. De har også arrangert NM i 2002, 2010 og senest i år.

I tillegg til disse store arrangementene er det Unni og Kjell Olav som i alle år har organisert treninger på banen og ikke minst har de en populær sommerleir for ungdom fra flere kommuner i Indre Østfold på Rudskogen i sommerferiene.

Unni og Kjell Olav Aamodt ble hyllet av rundt 620 personer under Bilsportforbundets store premieutdeling på Lillestrøm fredag kveld.

”Årets Drivaksel” 2005-2012

2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen
2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG
2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen