Utfordrende helg for Roar Lindland

R_Lindland_16_07
Tekniske problemer og en våt Red Bull Ring gjorde helgen vanskeligere for Lindland som likevel tok poeng i Porsche Supercup.

I helgen var det klart for det første løpet i det som er Porsche Supercups desidert travleste periode. I løpet av julis fem helger skal det kjøres fire løp, og først ut var Red Bull Ring i Østerrike – en bane Roar aldri har kjørt løp på tidligere.

– Jeg var forberedt på at dette ikke kom til å være årets beste helg for meg, men det var i tillegg en del tekniske utfordringer på både trening og kvalifisering, sier han.

Lindland kjørte inn til 15. tid i den første delen kvalifiseringen, men de tekniske problemene gjorde at det var vanskelig å sette sammen en god nok runde i den andre delen kvalifiseringen. Dermed startet lyngdølen fra 18. startposisjon i søndagens løp. 

– Det var frustrerende å ikke få til en god runde på den andre kvalifiseringen. Jeg ville i det minste beholde 15.-tiden, og jeg visste at jeg hadde mer fart på lager, sier Lindland.

Søndagens løp startet på en våt bane, og det ga mye spenning med tanke på dekkvalg. Roar og teamet valgte slicks, men hadde satt opp bilen for vått føre. Det viste seg å være en smart løsning i begynnelsen av løpet, men det fungerte ikke like bra senere.

– Jeg hadde veldig god fart de første tre-fire rundene, men det var vanskelig å kjøre forbi fordi det var veldig vått utenfor idealsporet. Da det tørket opp var ikke oppsettet optimalt og vi tapte litt til de andre, sier han.

Til slutt endte Lindland som nummer 17 over målstreken, og han får med seg poeng som nummer 12 i mesterskapet.

– Problemene tatt i betraktning er jeg relativt fornøyd med resultatet, sier han. 

Nå gjelder det å nullstille seg og forberede seg på neste runde i Porsche Supercup som går allerede kommende helg. Da er det nok en ny bane for Roar – nemlig Silverstone i England.

– Jeg har aldri vært der tidligere, så treningen på fredag blir mine første runder på banen. Jeg skal bruke de neste dagene på å forberede meg så godt som mulig, men det blir utvilsomt en utfordring, sier han.

Roar håper på en problemfri helg på Silverstone, og har tro på at resultatene kommer. 

– Jeg har som mål å ta poeng og gjøre et så bra løp som mulig. Det er alltid oppturer og nedturer i denne sporten, men det gjelder å nullstille seg og fokusere på det neste løpet, avslutter han.