Utfordrende NM-runde i Rallycross

4. NM- og NC-runde i rallycross ble arrangert av NMK Verdal/Levanger på Verdal Motorsenter. Det var første gang klubben arrangerte NM, og kunne endelig gjennomføre etter 2 år med utsettelse på grunn av Covid-19. Arrangementet ble, i følge klubben selv, gjennomført i «typisk trøndervær»; det vil si alle fire årstider på kort tid. Spesielt lørdag var det mye regn og utfordrende forhold.

Men skal man være best må man takle alle forhold. Det var bare et 60-talls førere som hadde valgt å ta turen til Verdal, men det la ikke noe demper på innsatsen til de som var der. Tvert imot, her var det verdifulle NM-poeng å kjempe for.

NM- og NC-favoritter i problemer

Allerede på trening startet problemene for enkelte av de som kan sees som favoritter til en medalje, i det Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) i klasse 4 fikk problemer med motor og fikk dermed ikke kjørt løpet. Espen Isaksætre som alltid er med i medaljekampen i klasse 1 stod med 3 ikke fullførte omganger og dermed uten NM-poeng.

I juniorklassen var det NM-leder Torjus Svenneby som hadde problemer hele helgen og ikke fikk med seg NM-poeng fra løpet. En som ikke hadde problemer var Johannes Rafoss (NMK Grenland). Han vant forrige NM-runde og fortsatte i samme stil nå, best etter innledende og først over mål i finalen. Han tar dermed over ledelsen i norgescupen for Rallycross Junior. Han vant løpet foran Emil Bujordet (NMK Åmli) og Markus Røsrud (NMK Gardermoen).

Andrine Rafoss (NMK Konsmo) og Mats Marthinsen (NMK Grenland) kjemper om teten i klassen for biler inntil 1600 ccm. Det fortsatte de med også dette løpet. Mats var best etter innledende, men i finalen var det Andrine som trakk det lengste strået og vant. Hun vant foran Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og Mats Marthinsen. Dermed er det helt likt mellom de to i NM-sammendraget før de to siste rundene.

Thomas Hårberg fra arrangørklubben var på forhånd antatt å være en favoritt i klassen for biler inntil 2000 ccm, men det ble ingen lett vei for Verdalsgutten. Han trøblet noe i innledende omganger og kvalifiserte seg til B-finale. Han vant B-finalen og kunne feire bursdagen sin med en plass i A-finalen. Alexander Hauglid fra NMK Valdres vant løpet foran Sigurd Erik Egeland (NMK Kvinesdal) og Thomas Hårberg. Hårberg leder fortsatt NM i klassen, men Egeland er nå bare fire poeng bak.

I klassen for biler inntil 2400 ccm var det hard kamp om plassering og poeng. Joakim Vestli (KNA Oppland) var best etter innledende omganger. Etter å ha stått over første løpet, vant Vestli på Gardermoen og ville gjerne gjenta den suksessen. Men det var Petter Leirhol fra NMK Valdres som var klart best i finalen. Han vant foran Andreas Aarhaug (NMK Støren) og Sander Engsvik (NMK Trøgstad). Kenneth Hansen (KNA Varna) var også i A-finalen og leder fortsatt NM.

Simen Engsvik (NMK Trøgstad) ble den sterkeste i klassen for biler over 2400 ccm. Han var best i innledende og vant finalen foran Robin Rørvik (NMK Aremark). Dette var Rørvik sin første pallplassering i klasse 4. Emil Sivesind har hatt problemer med motor tidligere i sesongen, stod uten poeng fra løpet på Gardermoen, og ønsket å bruke løpet til å knappe inn på NM-ledelsen. Det måtte han jobbe for ved å måtte kjøre B-finale først. Han vant denne og ble nummer 3 i A-finalen.