Ny utfordring på Zandvoort

R_Lindland_16_04_2jpg
Lyngdølen er klar for helgens løp i den franske Porsche Carrera Cup-en på Zandvoort-banen i Nederland.

Roar Lindland kjører i år både Porsche Supercup og den franske Porsche Carrera Cup-en. I helgen går femte og sjette løp i sistnevnte serie av stabelen på Zandvoort-banen i Nederland – en bane Roar aldri har kjørt på tidligere.

– Det blir veldig spennende med en ny bane. Jeg har forberedt meg så godt jeg kan, så nå gjelder det å utnytte treningen maksimalt slik at vi leverer under kvalifiseringen, sier han.

Helgens løp går sammen med den belgiske Carrera Cup-en, noe som gjør at startfeltet blir større enn vanlig. Det er noe Lindland setter pris på.

– Det blir rundt 30 biler til start i helgen, så det blir garantert morsomt, sier han.

Lindland har ikke kjørt løp siden Porsche Supercup gikk i Monaco for en snau måned siden. Han har imidlertid ikke sittet stille av den grunn, og har de siste ukene kjørt tester på både Monza i Italia og Red Bull Ring i Østerrike.

– Selv om det er en liten stund siden siste løp, så har jeg vært i bilen med jevne mellomrom og jeg føler at farten fortsatt ligger i kroppen, sier Lindland. 

Lyngdølen har levert gode resultater så langt i sesongen, og har i dag en klar ledelse i kategori B-mesterskapet. Totalt sett ligger han på en femteplass i cupen – noe som også var målsetningen før sesongen. Nå har han planer om å levere varene i helgens løp og dermed befeste posisjonene.

– Det blir viktig å levere på banen, men samtidig må jeg være taktisk. Jeg er forbered på tøff motstand så det nytter ikke å bli desperat, men målet er en jevn progresjon gjennom helgen og å ha en jevnt over bra løpshelg. Når det er sagt, så har jeg veldig lyst til å stå på pallen igjen denne helgen, selv om jeg har mangel på erfaring fra denne banen, sier han.

Lindland og de andre Porsche-førerne kjører kvalifisering lørdag ettermiddag, og de to løpene kjøres begge på søndag – henholdsvis klokken 11.00 og 16.05.