– Utrolig godt å stå på toppen av pallen igjen!

A_Bakkerud_14_TYRK1
På fredag fylte han 23 år. I dag vant Andreas Bakkerud  VM-runden i rallycross i Istanbul.

– Det smaker utrolig godt å stå øverst på VM-pallen igjen. Hele helgen har vært fantastisk og både team og bil fungerte perfekt, forteller en glad Andreas Bakkerud.

– Hadde det vært enkelt å vinne hadde det heller ikke smakt så godt. Jeg jaget Timmy Hansen både i innledende omganger og semi-finalen og visste at hvis jeg holdt meg klar kom han til å gjøre en feil. Da muligheten kom i finalen grep jeg sjansen, og kom meg i ledelse. Akkurat den følelsen er ubeskrivelig.

Helgens løp ble kjørt på deler av Formel 1 banen i Istanbul, og var nybygget til årets VM runde. Bakkerud kan knapt lovprise arrangøren nok, og berømmer innsatsen: – Hele helgen har vært en fantastisk opplevelse, banen var teknisk vanskelig og rammen rundt samt stemningen var svært god. Jeg håper virkelig vi skal tilbake hit i 2015.

VM kalenderen for 2015 sesongen er ventet og være klar innen få uker.

Bakkerud kjører også neste sesong med Ford Fiesta for Ford Olsbergs MSE og håper helgens resultat skal bidra til å få på plass de siste sponsorene for neste år:
– Med helgens plasseringer har vi vært på pallen i fem av årets 11 løp, med to seirer og tre 2. plasser. Det er jeg utrolig godt fornøyd med. Jeg må bare takke innsatsen mine mekanikere og team legger ned. Vi har vært borte på reise nærmere 100 døgn sammen så langt i år, og enda har vi en fantastisk reise til Argentina igjen!

VM finalen kjøres 29. – 30. November i Argentinske San Luis, og Bakkeruds team Olsbergs MSE er fortsatt med i kampen om verdensmesterskapet for team.
– Vi er på skuddhold til seieren, og jeg har fortsatt mulighet på en medalje i førermesterskapet. Nå gjelder det å holde trykket oppe de neste 5 ukene, så skal vi avslutte året med en skikkelig feiring i Argentina, avslutter Bakkerud med et smil.