Utrolig sesong for Team Greenpower!

Team Greenpowers, Edward Sander Woldseth kontrollerte inn mesterskapstittelen i NEZ Formula Nordic under finalehelgen på Mantorp Park, og teamet avsluttet dermed en veldig sterk sesong.

Årets mesterskap i NEZ Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian ble avsluttet denne helgen på Mantorp Park, og fokuset til mesterskapsvinneren Edward Sander Woldseth fra Oppegård var å kontrollere en ny mesterskapstittel for teamet.

–    Dette er jeg så utrolig godt fornøyd med, Endelig, sier Edward Sander Woldseth etter at han kjørte over målstreken i den første finalen på Mantorp, og det var klart at tittelen tilhørte Team Greenpower og Woldseth.

–    Dette har vært en utrolig sesong for meg, og alle har gjort en helt fantastisk jobb. Vi har utviklet oss så mye denne sesongen, og læringskurven har vært så bratt oppover, forteller en svært fornøyd vinner. Edward Sander Woldseth legger ikke skjul på at det var kun ett fokus denne helgen, og det var å sikre mesterskapet.

–    Første finalen hadde vi kun ett fokus, og det var å kjøre inn, og sikre mesterskapet. Det gjorde vi med en grei andreplass etter Viktor Andersson, og dermed kunne vi feire, sier han. Andersson ble nummer to i Formula Nordic-mesterskapet med 361 poeng. Tredjeplassen gikk til William Winsth med 297 poeng. Sander Woldseth vant mesterskapet med 401 poeng, og har hele åtte førsteplasser denne sesongen.

Hallerud med årets første seier!

Håvard Hallerud fra Førde har brukt denne sesongen som en læresesong i Formula Nordic, og i årets siste finale kunne han klatre høyest opp på podiet, og fikk dermed en utrolig flott avslutning på årets sesong.

–    Det er fantastisk å kunne avslutte mitt første år i Formula Nordic med min aller første seier i formelbil. Det ble en utrolig intens finale. Vi startet i pole, og hadde bestemt meg for at dette skulle jeg vinne. Jeg var nede på andreplass en liten stund, men vi klarte seieren tilslutt, og det smakte så utrolig godt, forteller Hallerud. Dermed sikret han seg fjerdeplassen i mesterskapet totalt med 258 poeng, og ble også kåret til årets Rookie i Formula Nordic.

Glenn Key var tilbake i Team Greenpower og Formula Nordic etter at han debuterte i klassen på Rudskogen for vel en måned siden. Han forteller at han er godt fornøyd med forbedringene som har skjedd siden forrige racehelg, og at han selv klarer å utnytte mer av bilen, og pushe grensene sine ytterligere.

–    Denne sesongen har vært en kjempeerfaring for meg, som jeg skal bygge videre på mot den kommende sesongen, forteller han. Key imponerte stort spesielt under kvalifiseringen der han kun var 0.004 sekunder bak tredjeplassen i kvalen.

 

 

Toppteam i Skandinavia
Team manager i Team Greenpower, Marius Gjevik er godt fornøyd etter en ny sterk sesong for teamet.
–    Vi har gjort en veldig god jobb denne sesongen. Vi har sikret mesterskapet for andre årets på rad i Formula Nordic. Edward leverte en veldig kontrollert finalehelg, og Håvard tar sin første seier i Formula Nordic, og ble i tillegg årets Rookie i mesterskapet. Glenn viser at han virkelig kan ratte formelbil selv om dette er helt nytt for han. Totalt er vi kjempefornøyd med 2019 sesongen, og viser at vi leverer i toppen av Skandinavisk racing, forteller Gjevik.

Team Greenpower hadde finalehelgen på Mantorp Park også ansvaret for bilen til Daniel Støkersen og Kari Mäkinen i den svenske GT4-serien. De kjørte en Maerati Gran Turismo MC GT4, men teamet hadde noen problemer under kvalifiseringen etter at drivakselen røyk, og de måtte dermed starte bakerst i begge løpene og dermed ble det svært tung racehelg for Støkersen.


Daniel Støkersen i GT4.

–    Det var en krevende, men det er artig å ta del i det siste GT4-løpet for sesongen. Jeg jobbet hardt med å bli komfortabel i den nye bilen. Det tok tid å bli kjent, og det gjorde at vi ikke fikk begynt å pushe før et stykke inn i løpet, forteller Daniel Støkersen.

Emil Heyerdahl som har kjørt Porsche Carrera Cup Scandinavian denne sesongen i Apporowed Cup, men han ble forhindret fra finalehelgen på Mantorp Park. Tross i at han ikke avsluttet sesongen i bilen ble han nummer fire totalt i cupen som er et godt resultat.

Bildetekster: FM06 – FM03
FORNØYD: Team Greenpower er svært godt fornøyd med 2019-sesongen. Edward Sander Woldseth sikret mesterskapstittelen i Formula Nordic under finalen på Mantorp Park, og Håvard Hallerud ble kåret til årets Rookie i mesterskapet. Foto: Racefoto.se.