Vanskelig dag for Aasen

aasen_500.jpgaasen_500.jpgMarius Aasen og Veronica Engan startet friskt på Rally Swedens første ordentlige prøve, men allerede på SS 3 var de av veien og Aasen var nødt til å løpe over 2 kilometer for å hente folk.

– Det var ren uflaks at det ikke var noe publikum der, vi lå i en grop og når vi var nok folk var det bare å løfte opp bilen på veien å kjøre videre, sier Marius Aasen som tapte ca. 30 minutter på avkjøringen.

I går kveld gikk den offisiele starten av Rally Sweden av stabelen i Karlstad. Den startet med en super spesial etappe på travbanen i Karlstad på kun 1,9 km. Taktikken var klar før første prøve, de skulle bare komme seg gjennom.

– Dette er min andre VM-runde i karrieren, og derfor er det viktig for oss å få mest mulig erfaring som mulig denne helgen, sier Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

Dagens første etappe på 27 kilometer startet i Sverige før de kjørte over grensen og endte i mål på etappen i Norge.

– På den første prøven slo vi så mye nedi at bakruten knuste, men dette tapte vi ikke noe på, sier Aasen.

Deretter gikk ferden videre til prøvene rundt Kongsvinger. Der endte duoen i en stor grop, og fikk akkurat lov til å fortsette i løpet innenfor respektiv tid.

– Vi kom inn i en høyre sving og rompa gled ut. Vi vippa opp på siden, og der ble vi liggende. Dessverre var vi av veien på SS4 og 5 også, sier Aasen.

I hele dag har de slitt med demperne og oppsettet på deres Ford Fiesta S2000 og det har gjort det vanskelig for duoen i årets VM-debut. Selv med problemer underveis er de kommet seg rundt dagens 9 etapper med 144, 6 kilometer fart.

– Demperne våre ble bygd om denne uken, og vi fikk ikke kjørt mer en to runder i går på shakedown for vi var avhengige av å spare dekk. Vi har prøvd å finne ut av det på service nå i kveld, så jeg håper at vi stiller sterkere i morgen, sier Marius Aasen.

I morgen er de tilbake i Sverige igjen, og vil kjøre noen av de klassiske etappene med blant annet prøven «Vargåsen» med det berømte hoppet Colins Crest.