Vanskelig helg for Marcus

Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud  og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras  i GT4 European Series på den ungarske Formel 1-banen Hungaroring.

I det første løpet på lørdag ble det en 18.plass for duoen i deres Mercedes AMG GT4, men i løpet på søndag gikk det helt skeis for Marcus som havnet i en kamp med en konkurrent ut på start- og mållangsiden, noe som endte i en crash i autovernet og brutt løp for 18-åringen fra Lier.

-Det har vært en helg jeg helst vil glemme så fort som mulig. Jeg fikk det ikke til å stemme spesielt bra på denne banen og slet med å finne rytmen allerede under kvalifiseringen. Jeg er fornøyd med hvordan jeg klarte å kjøre meg opp i feltet i det første løpet, men crashen som førte til at jeg måtte bryte løpet på søndag var egentlig bare totalt sett en maksimalt dårlig avslutning på helgen, sier Marcus Påverud.

Marcus startet det første løpet helt nede på 36.startposisjon i det 45 biler store startfeltet, men klarte å kjøre seg opp 15 plasser før Ivan Pareras overtok og  kunne kjøre bilen i mål på 18.plass. På søndag startet løpet med regnvær og Ivan Pareras var helt oppe på en 2.plass før banen begynte å tørke opp.

-Da vi gjorde førerbyttet etter 25 minutter var jeg helt sikker på at teamet skulle sette på slicks (for tørr bane) på bilen, men jeg fikk sjokk da jeg oppdaget at jeg måtte kjøre den siste halvtimen av løpet på regndekk som allerede var utslitte. Mange av konkurrentene kjørte da på slicks og jeg hadde ikke en sjanse til å holde følge med disse og ramlet bakover i feltet. Med ti minutter igjen av løpet ble det en kamp med en konkurrent på vei ut av siste sving før langsiden. Det endte med et sammenstøt og jeg forsvant ut av banen og baklengs inn i autovernet. Det ble selvsagt brutt løp og store skader på bilen, sier en skuffet Marcus Påverud.

Marcus Påverud er innstilt på å legge helgens hendelser i Ungarn bak seg så fort som mulig, for allerede torsdag er han på plass i Barcelona for å ta fatt på treningen foran 24-timers løpet som starter kl. 12.00 på lørdag. I dette løpet skal han kjøre en Lamborghini Huracan Super Trofeo, en bil han aldri tidligere har sittet i.

-Teamet har vist meg stor tillit ved å gi meg en mulighet til å kjøre dette løpet, og jeg får en ekstra test på torsdagen før de offisielle treningene starter på fredag. Barcelona-banen kjenner jeg godt etter tidligere tester og løp, men det blir utrolig spennende å stifte bekjentskap med en Lamborghini, sier Marcus Påverud.