Vanskelig helg, men sterk søndag for Marcus på Misano

Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud og Luci Trefz i European GT4 Series på Misano-banen i Italia denne helgen. Motoren i duoens Mercedes AMG GT4 fusket i lørdagens løp, men de klarte å fullføre til 18.plass totalt og 6.plass i Pro Am-klassen. I søndagens løp la Marcus grunnlaget for at Luci Trefz kunne kjøre inn til en sterk 8.plass totalt og som nr. 2 i klassen. Dermed økte de ledelsen i Pro Am-klassen og leder nå med 19 poeng på nærmeste konkurrent.

-Jeg er kjempefornøyd med søndagens løp, der jeg startet som nr. 11 og kunne kjøre inn til depotstopp og førerbytte på 5.plass. Luci fikk litt press mot slutten av løpet og tapte tre plasseringer, men uansett er vi veldig fornøyd med 8.plass og at vi klarte å beholde ledelsen i Pro Am-klassen. Utrolig nok har vi nå gjennomført åtte løp i mesterskapet og har klart å fullføre alle. Målsettingen om å vinne Pro Am-klassen er i høyeste grad reell, sier Marcus Påverud.

Lørdagens løp ble en frustrerende opplevelse for mesterskapets yngste sjåførduo. 17-årige Luci Trefz fra Tyskland misset litt i starten og ble innblandet i en kollisjon som sendte ham mange plasser ned i feltet. Verre var det at bilen begynte å fuske på to sylindre, og uten full motoreffekt ble det en vanskelig oppgave for Marcus som overtok for å fullføre løpet.

-Det føltes omtrent som å kjøre med håndbrekket på. Jeg klarte heldigvis å holde hodet kaldt og fokuserte på å komme i mål og berge så mange poeng i mesterskapet som mulig, sier Marcus.
På søndag hadde 19-åringen fra Lier desto mer grunn til å være fornøyd med seg selv. Han startet Mercedesen fra 11. startposisjon, men klarte å avansere opp til 5.plass før depotstoppet. På det tidspunktet ledet han også Pro Am-klassen.

-Jeg må innrømme et jeg klappet meg selv på skulderen da jeg kjørte nedover i pitlane for å bytte med Luci, som skulle avslutte løpet. Det var en stor lettelse å få til dette resultatet etter lørdagens problemer, sier Marcus Påverud.

Marcus reiser nå rett til Portugal, der han skal være med på Leiperts Motorsports team i 24-timers løpet på Portimao-banen på Algarvekysten. Teamet skal kjører en modifisert og ny utgave av GT4 Mercedesen, men uten motorrestriksjoner. Det betyr at bilen har rundt 600 hestekrefter og skal stille i SPX-klassen, der Leiperts Lamborghini Huracan tidligere har deltatt.

-De sier at Mercedesen skal gå like fort som Lamborghinien og vi har altså fra før av to klasseseire i 24H Series, senest i Dubai i januar. Jeg gleder meg virkelig til dette, for skikkelig racing midt på natta er noe jeg syns er utrolig moro, sier Marcus Påverud.