Vanskelig sesongstart for Kevin Aabol

SSK-premiär på Gelleråsen.
Kevin Aabol sesongåpnet i Formel Renaulkt 1,6 på Karlskoga i Sverige i helgen. Det ble en vanskelig sesongåpning for formel-føreren.

Etter en lovende dag med testing på fredagen så alt bra ut for lørdagens løp på Karlskoga Motorstadion som samlet 15 førere fra 5 nasjoner. Men på tidkjøringen fungerte det ikke optimalt, og det holdt kun til en 8. tid, noe som gav 8. startspor i første finale.

 

Før den første finalen var været svært usikkert, mørke skyer kom stadig nærmere banen. Men ved start hadde regnet enda ikke meldt sin ankomst, og samtlige biler startet på slicks Etter en god start kjørte Kevin seg opp 2 plasser til en 6. plass. Regnet kom heldigvis først rett etter målgang. På tross av dette var ikke Kevin fornøyd med finalen.

 

– Etter den gode starten hadde jeg håp om å avansere mer i feltet, men jeg hadde ikke farten inne til det. Bilen føles fin ut, og uten å ha noe spesifikt å jobbe videre på så blir det vanskelig å finne mer fart til den andre finalen senere idag.

 

Før den andre finalen så skyene enda mer truende ut, men som i finale 1 holdt de seg unna akkurat lenge nok til at finalen ble kjørt på tørt. Etter nok en god start kjørte Kevin seg opp til 7. plass. Han tok igjen 6. plassen, men rakk akkurat ikke å komme forbi før målgang.

 

– Etter det gode løpet vi gjorde her i fjor med pallplass, samt positive svar på testene tidligere i år så hadde jeg store forventninger til dette løpet. Karlskoga er en bane jeg liker godt, men denne gangen hadde vi bare ikke farta inne. Nå skal det jobbes knallhardt for å finne tilbake til godformen før neste løp på Botnia Ring i Finland 17-18 Mai.