Vanskelige forhold i Monaco

R_Lindland_16_MON
Dagens Porsche Supercup-løp i Monaco ble kjørt under ekstremt vanskelige forhold, og Roar Lindland kjørte inn til en hederlig 16. plass, og tok også sine første poeng i Porsche Supercup for i år.

Monaco Grand Prix er årets høydepunkt for Roar Lindland, hvor Porsche Mobil 1 Supercup kjører sammen med Formel 1 i det lille fyrstedømmet på den franske rivieraen. Foran kjendiser og milliardærer i det mest glamorøse idrettsarrangmentet i verden fikk ikke 38-åringen det helt til under kvalifiseringen.

– Nei, det skjedde noe da jeg skulle ut å sette min beste runde med det andre dekksettet. Dermed ble det en nittende startposisjon, forklarer Lindland.

Da løpet skulle starte søndag morgen sprutregnet det i Monaco, og det ble ekstremt vanskelige forhold rundt den trange gatebanen. Roar hadde en god start og holdt seg unna trøbbel. Han klatret oppover i feltet, og hadde en fin fight med Egido Perfetti, som også kjører med norsk flagg på bilen fordi hans mor er norsk. På et tidspunkt ble Roar også påkjørt på vei ut av tunnelen, men heldgivis kunne Lyngdølen fortsette. Da det gjenstod en runde kjørte Klaus Bachler av i Saint Devote-svingen, og det ble rødflagg. Da går man en runde tilbake, og Bachler beholdt sin andreplass. Ettersom flere av førerne var såkalte gjesteførere ble Lindland klassifisert på en trettendeplass og tok dermed poeng.

– Jeg er fornøyd med å ha holdt meg unna trøbbel og fullført dette vanskelige løpet. Det er det viktigste i Monaco, sier Roar Lindland.

Matteo Cairoli vant løpet i Monaco.

Det neste løpet for Roar Lindland er den 26. juni, da han skal kjøre det franske mesterskapet på Zandvoort.