Vant fighten med Latvala

Med litt mer enn ti sekunder å gå på før siste dag i Rally Portugal ble målsettingen for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) å holde unna for Jari-Matti Latvala (Toyota) i kampen om 8.plassen.

Mads var raskere enn Latvala på to av dagens etapper og holdt greit unna, samtidig som han avsluttet rallyet med dagens lengste hopp på Fafe-etappen.

-Jeg så skiltet med 40 meter som vi nesten landet oppå med venstre framhjul. Det viktigste i dag var imidlertid å holde unna for Latvala, og det klarte vi med god margin, sier Mads.

Mads startet Rally Portugal med forhåpninger om å blande seg inn i tetstriden, men fikk problemer allerede tidlig på fredag, som medførte at det isteden ble et poeng å fullføre løpet og få mer erfaring med bil og oppsett.

-Vi vant to fartsetapper i dette rallyet, men to punkteringer på SS4 og SS5, den siste med et tidstap på tre og et halv minutt, gjorde at vi mistet muligheten til å kjempe der oppe. Tempoet var bra på de første etappene på fredag, men etter punkteringene dreide det seg bare om å komme i mål og bruke resten av løpet til å teste forskjellig oppsett og dekk, sier Mads.

Det gullfargede taket på Fiesta`en til Mads har vakt oppsikt denne helgen. Mange har trodd at dette har vært rent estetisk eller for show, men det er faktisk en høyst praktisk og fornuftig grunn til den skinnende gullfargen.

-Det handler om kjøling og temperatur inne i bilen. Vi begynte å snakke om det i Argentina, og da ble det foreslått at vi skulle få en farge på taket som reflekterer solstrålene. Et svart tak suger jo til seg varme, men gulltaket fungerer helt motsatt. Det har vært mye kjøligere inne i bilen her i Portugal med gulltaket, og da blir det selvsagt også mer behagelig for Ola og meg med mindre svetting og væsketap på de lange fartsetappene.

Mads og Ola ser nå fram til Rally Sardinia, som starter om bare 12 dager.

-Denne helgen i Portugal ble ikke som forventet, men vi føler at vi er på rett vei. Vi har fått mye verdifull erfaring denne helgen, og det tar vi med oss videre, understreker Mads.

Resultater Rally Portugal: 1. Sebastien Ogier (F), Ford Fiesta WRC 3.42.55,7 2. Thierry Neuville (B), Hyundai I20 +15,6 3. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 +1.01.7 4. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta WRC +1.30,2  5. Craig Breen (IRL), Citroën DS3 +1.57,4  8. Mads Østberg (N), Ford Fiesta WRC +5.29,7