Vant i GT3 men skadet seg på sparkesykkel!

Olav Rygge var uheldig å knekke styre på sin sparke-sykkel og skadet seg stygt. Heldigvis kunne han kjøre GT3 og plaster på såret ble seier i alle tre finalene.

Audi TT RS-sjåfør Olav Rygge innfridde i sesongåpningen i GT3 med full pott i alle finaler, men han skadet seg stygt på sparkesykkel, som fort kunne satt stopper for helgen.

GT3-fører Olav Rygge lærte at elektrisk sparkesykkel kan være langt farligere enn motorsport da han fikk et ublidt møte med asfalten på Rudskogen Motorsenter under sesongåpningen i baneracing. Styret på hans Classywalk elektriske sparkesykkel knakk, og dermed var Rygge sjanseløs i møte med depotasfalten. Selv var han helt sikker på at det gikk skikkelig galt.

– Jeg var helt sikker på at jeg hadde knekt kjeven. Det fosset blod, så dette trodde jeg hadde gått skikkelig ille, sier en tapper Olav Rygge etter at han fikk plastret seg opp til lørdagens premieutdeling.

Plaster på såret

Heldigvis gikk det forholdsvis bra, for Olav Rygge kunne kjøre alle finalene i GT3 med sin Audi TT RS, og ingen matchet tempoet hans. Tre førsteplasser i sesongåpningen kan vel sies var litt plaster på såret tross alt.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet i helgen. Bedre kunne det ikke gått for min del. Jeg er fortsatt øm i kjeven etter fallet, men veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde, forteller Olav Rygge. Nærmest han i klassen denne helgen fulgte Espen Andersen som fikk med seg to andreplasser og en fjerdeplass. Per Støldal kjørte inn til tre tredjeplasser, mens Inge Gulbrandsen tok en andreplass, men han fikk to brutte løp på søndagen i GT3.

 

Søvold leder GT4

Jon Inge Søvold imponerte stort under sesongåpningen på Rudskogen i GT4. Han vant finale 1 og finale 3, og med en tredjeplass i finale 2 leder han GT4 med sin Volvo S40. Men Søvold skal ikke kjøre alle NM-rundene ettersom det er fire forskjellige eiere av bilen, og de skal bytte på å kjøre bilen gjennom sesongen.

– Neste gang er det nok ikke jeg som sitter i bilen, selv om bilen kommer til Vålerbanen. Vi har hatt en fantastisk helg, smiler Søvold som var på pallen i samtlige finaler. I løp nummer to fikk Oliver Andersen endelig en skikkelig opptur med sin Opel Kadett GT/E og tok sin første seier i GT4, men dessverre fikk han i tillegg to brutte løp, og havner dermed litt bakpå etter første runden i årets NM.

– Veldig fornøyd med seier i klassen, og vi har tempo til å være med. Det ble dessverre litt stang ut resten av helgen, fortalte han

Rallycrossføreren leder GT5

Rallycrossfører Herbjørn Haug overlistet alle i det rekordstore GT5-feltet under helgens NM-runder. Han fikk med seg to seire og en andreplass

I det rekordstore GT5-feltet med totalt 27 biler påmeldt til helgens sesongåpning var det ventet spennende dueller, men det var en rallycrossfører fra Solør som kom best i gang. Herbjørn Haug var overlegen i finale 1 og finale 2.

– Dette har vært en fantastisk morosam helg for oss. Jeg har storkosa meg, men bilen har fått litt medfart, men to bulka dører stopper ikke oss, smilte Herbjørn Haug. I den tredje finalen ble han stoppet av debutanten Marius Sollie Poulsen som virkelig har meldt seg på i kampen om årets NM-tittel. Poulsen kjørte inn til en seier, en andreplass og en fjerdeplass, og var kanskje feltets mest fornøyde etter helgen.

Det var bare debutanten Marius Sollie Poulsen som klarte å slå Herbjørn Haug i GT5. Sollie Poulsen fikk også med seg en andreplass og en fjerdeplass og ligger dermed to i NM-sammendraget.

 

– Det har vært en helt syk helg for meg. Jeg er helt skjelven. Dette var helt rått, når jeg vet hvor mye mer bil de jeg kjører mot har kjørt. Helt utrolig, smilte han.

Fjorårets Norgesmester i klassen Erik Halvorsen fikk en dårlig sesongåpning. Han fikk motorhavari på sin Volvo S40 i finale 2 og fikk ikke kjørt finale 3. En annen av favorittene Thomas Hårajuvet fikk motorhavari på fredag, og står uten poeng etter første NM-runde. Av fjorårets NM-pall var det Trond Brekke som kom best igjennom sesongåpningen i sin Ford Fiesta. Han fikk med seg en tredjeplass og to femteplasser.

Jon Inge Søvold imponerte stort under sesongåpningen på Rudskogen i GT4 og vant to finaler. Dermed leder han GT4 etter første helg i årets mesterskap.

I GT+ fikk familien Kai Roger og Truls Bakken med seg en seier hver, mens i GT1 var det Fredrik Sørlie i Lamborghini Hurcan ST som vant alle tre løpene. I GT2 var det Frode Alhaug som kom best i gang med to førsteplasser fra finale 1 og finale 2, mens Thomas Solberg vant finale 3. Frode Alhaug fikk problemer med bilen sin og måtte bryte siste finale. Debutant Magnus Bakken fikk med seg to tredjeplasser og en fjerdeplass i sin knallrøde Audi RS4.