-Vår beste sesong

Moller_14_OKT
Møller Bil Motorsport avsluttet en fantastisk sesong med en sterk tredjeplass i sesongfinalen i det tyske langdistansemesterskapet VLN. – Dette har vært vår beste sesong noensinne, og denne helgen var det våre mekanikere som var de store heltene, sier teamsjef Håkon Schjærin.

 

Møller Bil Motorsport kom aldri til start i det forrige VLN-løpet på grunn av en krasj på treningen før løpet, men det norske Audi-teamet var klare til finaleløpet nå på lørdag med nyreparert bil. På fredagens trening ble det imidlertid oppdaget en følgefeil med motoren, på grunn av krasjen for to uker siden, og dermed ble det en kamp mot klokka for å rekke løpet på lørdag.

 

– Slike følgefeil er relativt vanlig etter en kraftig kollisjon, og på fredag oppdaget vi et problem med motoren. Dermed ble det sendt en ny motor fra Audis fabrikk i Ingolstadt til Nürburgring fredag kveld, og våre mekanikere skrudde hele natta for å få bilen klar. De gjorde en fantastisk innsats, forklarer Håkon Schjærin.

 

Til kvalifiseringen lørdag morgen var bilen klar, og Kenneth Østvold kvalifiserte Møller Bil Motorsport til femte startposisjon i en jevn kvalifisering på vått underlag. Det var også unggutten fra Ottestad som startet løpet, og han var raskt oppe på tredjeplass. Løpet ble imidlertid stoppet på grunn av for tykk tåke, og da starten gikk et par timer senere var Møller Bil Motorsport igjen flyttet ned til femteplass.

 

Igjen hadde Østvold en god start, og kjempet om ledelsen da han gikk inn til depotstopp og sjåførbytte med Håkon Schjærin. Veteranen fra Flisa kjørte godt, men et depotstopp som tok litt lenger tid enn vanlig gjorde at Atle Gulbrandsen, som skulle kjøre sisteetappen, kom ut på en fjerdeplass. Dermed startet et rotterace på de siste rundene, hvor Gulbrandsen tok igjen bilen på tredjeplass, men likevel var det vanskelig å komme forbi bilen fra LMS Engineering.

 

– Jeg har ligget bak LMS-bilene i flere løp i år, og det er vanskelig å komme seg forbi, fordi disse bilene går litt raskere ut av svingene på og langsidene. Derfor måtte jeg finne en annen måte å komme forbi på og jeg klarte å passere i svingen Brünnchen, forklarer Hamar-gutten.

 

Etter forbikjøringen var det bare en runde igjen, og jubelen stod i taket da Gulbrandsen kunne krysse mållinja bare fire sekunder bak andreplassen og et sekund foran fjerdeplassen.

 

– Dette var en flott avslutning på en fantastisk sesong for oss. Vi har vært påmeldt i seks løp, men et ble avlyst på grunn av tåke og i et annet kom vi aldri til start på grunn av en krasj. I de fire andre løpene har vi to seirer, en tredjeplass og en fjerdeplass. Det er bare å takke hele teamet og alle våre samarbeidspartnere for vår beste sesong noensinne, avslutter Håkon Schjærin.

 

Resultater, klasse SP3T:
1: LMS Engineering, Krognes/Niederberger/Wieninger, Audi TT (raskeste runde 08:48)
2: Raeder Motorsport, Breuer/Degeener/Schmidtmann, Audi TT (raskeste runde 08:51) +01.16
3: Møller Bil Motorsport, Schjærin/Gulbrandsen/Østvold, Audi TT (raskeste runde 08:50) +01.20
4: LMS Engineering, Schmid/Botor/Tiger, Audi TT (raskeste runde 08:51) +01.21

 

Bildetekst:
Møller Bil Motorsports mekanikere var løpets helter. Fra venstre Pål Solheim, Stian Skårsmoen, Christian Vangsal, Ole Morten Reinnel, Ted Trønnes, Erlend Fiske og Anders Gram Lindstad. Teknisk sjef Leif Erik Vik var ikke til stede da bildet ble tatt.