Varhaug feirer påske med testing

09_varhaug_port_460.jpgRacerfører Pål Varhaug tar ingen påskeferie i år. Han gjennomfører i stedet årets andre test i GP3 på Paul Ricard-banen i Frankrike.

-I den første testen fokuserte jeg ikke på rundetider i det hele tatt, men var kun opptatt av å lære meg bilen. Som ventet opplevde vi også litt barnesykdommer med bilen, men det håper vi å unngå i påsken, forteller Pål Varhaug, som nå har flyttet til byen Lyss i Svetis, hvor hans team Jenzer Motorsport holder til.

Pål Varhaug reiser til Paul Ricard i nærheten av Marseille på tirsdag, og tester onsdag og torsdag i påsken.

-Jeg skal ha med både min bror og far på testen, så det blir vår lille påskeferie i år. Dessuten skal min personlige trener Fredrik Brenna Lund være med. Men det blir først og fremst hard jobbing. Vi har fått en del innspill fra Formel 1-teamet Sauber siden den forrige testen, og håper at det skal gjøre at jeg kan kjøre enda raskere enn sist.

GP3 er et helt nytt mesterskap i år, og har samlet noen av de største talentene i verden på dette nivået. Tretti biler stiller til start i GP3, og det er kun de beste teamene i formelbilsracing som har fått tillatelse til å stille med biler, så i tillegg til Jenzer Motorsport har man også team som Arden, Art, Mucke og Manor på startlista. Bilene som brukes i GP3 bygges alle av Dallara og har en 2,0 liters turbomotor fra Renault.

-Jeg er ikke vant til å kjøre en bil med turbo, så det var uvant sist. Men etter hvert tenkte jeg ikke noe mer over det. Uansett er det nyttig med så mange mil i kroppen som mulig før sesongstart. Teamet må jo også lære seg bilen, så jo flere runder vi får, jo bedre er det for å finne et bra oppsett før sesongen starter i Barcelona den 8. mai.

Under påskens test skal alle GP3-førerne også kjøre en slags kvalifisering, hvor startnummerne skal fordeles foran sesongen. Det spiller egentlig ingen rolle hvilket startnummer man har, men den raskeste på testen får altså startnummer 1 på sin bil i årets sesong, og da vil hans to teamkamerater få startnummer 2 og 3, og så videre.

Alle løpene i GP3 kjøres i år som forløp til Formel 1, og følger Formel 1-sirkuset i Europa.

Du kan følge Pål Varhaugs test på www.gp3series.com, www.palvarhaug.com og på www.twitter.com/varhaug.