Varhaug gir alt på Monza

_q0c7468.jpgFørstkommende helg går årets to siste GP3-løp på italienske Monza. Den eneste norske deltakeren, Pål Varhaug, har bestemt seg for å satse alt i finalen.

-Etter at jeg vant det første GP3-løpet i Barcelona føler jeg det meste har gått i mot meg denne sesongen. Det toppet seg da jeg mistet tredjeplassen på Spa sist fordi dommerne mente jeg hadde gjort en forbikjøring i en gulflaggsone. Derfor har jeg bestemt meg for å satse alt på Monza. Jeg har ingen ting å tape, sier Pål Varhaug.

19-åringen fra Ålgård i Rogaland har ved flere anledninger denne sesongen vist at han kan hevde seg blant de aller beste, og hvis alt stemmer på Monza er det gode sjanser for en topplassering.

-Jeg har vært på pallen på Monza tidligere, i Formel Renault. Banen er egentlig ganske enkel for oss som ikke kjører like raske biler som Formel 1. Det er veldig mye full gass på denne banen.

Selv om resultatene ikke har stått helt i stil med forventningene i år, er det mange som har lagt merke til det gode tempoet til nordmannen, og det mangler ikke på tilbud for fremtiden.

-Jeg er fortsatt i tenkeboksen angående neste sesong. Jeg kan fortsette et år til i GP3, men jeg har også muligheten til å kjøre GP2 hvis jeg klarer å skaffe det nødvendige budsjettet. Tar jeg et år til i GP3 vil jeg ha mye erfaring fra årets sesong som kommer godt med, men samtidig tror jeg at jeg kan hevde meg i GP2 også for et bra team.

Helgens løp markerer avslutningen på årets GP3-sesong. GP3 er nytt av året, og er kun to hakk under Formel 1 på den internasjonale formelbilstigen. Alle de tretti deltakerne kjører med like biler fra Dallara og 2,0 liters turbomotorer fra Renault. Meksikanske Esteban Guttierez ligger best an til å vinne mesterskapet, mens Pål Varhaug ligger på en tolvteplass sammenlagt.

Helgens kjøring innledes med en fri trening fredag kveld, før kvalifiseringen begynner lørdag morgen. Lørdag klokken 17.20 går det første løpet, mens det andre løpet går søndag klokken 09.20. Søndagens løp går direkte på både Viasat Motor og Eurosport2, mens sistnevnte kanal også sender lørdagens løp i reprise søndag morgen klokken 09.00.