Varhaug kjører GP3

gp3.jpgPål Varhaug bytter fra Formel Master til den nye formel-klassen GP3 neste år. Han skal fortsatt kjøre for Jenzer Motorsport som er et av de ti teamene som vil delta i serien.

Etter årets sesong med det sveitsiske teamet Jenzer Motorsport ble Pål Varhaug tilbudt et meget spennende kontraktsforslag fra Team sjef Andreas Jenzer fra det Sveitsiske Teamet Jenzer Motorsport.

Jenzer Motorsport har fått en av de 10 plassene totalt i den meget spennende GP3-serien som starter i 2010. Jenzer Motorsport leverte årets gullvinner i Formel Master, Fabio Leimer.

Som kjent er det flere Team og Teamsjefer som har fulgt unggutten fra Ålgård de siste årene. Etter seieren i Formel Renault i fjor, var det mange av disse som var spente på årets sesong. Pål har fått flere tilbud fra andre Team for neste sesong, men har valgt å

Signere tilbudet og blir førstefører for Andreas Jenzer i GP3. I tillegg innebærer dette et sete rett inn i GP2 dersom Pål Varhaug fortsetter den fine utviklingen han har hatt de siste årene.

-Teamsjef Andreas Jenzer og min manager utarbeidet en generalplan alt høsten 2006. Og etter den gang har stort sett alt gått på skinner hele veien takket være en helt klar visjon og plan om og nå våre mål. Sammen har vi tatt grep og nå kom resultatet ved at Jenzer Motorsport har fått tildelt plass i den nye GP3 serien fra 2010 sier Pål Varhaug.
Jeg er fantastisk glad for at Jenzer Motorsport fortjent fikk plass i GP3, og at jeg er en del av det. Helt siden Jenzer Motorsport solgte WS Renault 3,5 teamet til Fortec i England, og kjøpte ett helt nytt IFM team har målsetningen vært klar, GP3 i 2010.

GP3 er ment som et springbrett til GP2 og dermed Formel 1. Det Dallara-produserte chassiset vil bli drevet av en 2-liters motor som yter 280 HK og som utvikles av Renault. Klassen vil bli kjørtpå Pirelli-dekk. Som sådan gir den kategorien et opplagt valg for førere som allerede deltok med suksess i Formula Master, Formel 3 og Renault 2.0.

-Vi er glade for å bli invitert til å delta i GP3. Vi er ved et veiskille i formel historien som laget vårt nå er ivrig etter å vise at vi hører til i. Det gir laget en sjansen til å delta i starten av en stor ny kategori og vil også gi oss muligheten til å tilby våre unge Renault 2.0 og IFM drivere sjansen til å fortsette sin karriere i et miljø som de allerede er komfortabel i, sier teameier  Andreas Jenzer.

GP3 Serie foreløpige kalender for 2010-sesongen basert på Formel 1 kalenderen, publisert 21. september av FIA:
1. 9. mai – Barcelona (Spania)
2. 27 juni – Valencia (Spania)
3. 11 juli – Donington Park (Storbritannia)
4. 25 juli – Hockenheim (Tyskland)
5. 1 august – Hungaroring (Ungarn)
6. 29 august – Spa-Francorchamps (Belgia)
7. 12. – Monza (Italia)