Varhaug kjører i Spania

p_varhaug_5.jpgKommende helg skal Pål Varhaug kjøre årets tredje og fjerde runde i GP2 på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona, sammen med Formel 1 som kjører sin femte VM-runde. Løpene sendes direkte over hele verden.

20-åringen fra Ålgård i Rogaland imponerte med sitt tempo i sesongåpningen i Tyrkia, hvor han kjørte seg kraftig oppover i feltet og hadde noen av de raskeste rundetidene blant samtlige førere. Nå venter nye utfordringer utenfor Barcelona.

-Det er viktig med en god kvalifisering, og også en god fritrening før kvalifiseringen for å få et godt resultat, sier Pål Varhaug.

Det er imidlertid ingen lett oppgave å ta poeng i GP2. Av de 26 førerne er det kun åtte som tar poeng i det første løpet. I løp 2 snur man startrekkefølgen på de åtte fremste, og da er det kun seks førere som tar poeng. Med andre ord må man nesten bli blant de åtte fremste i løp 1 for å klare å ta poeng også på søndag, så mye av nøkkelen ligger i en god kvalifisering.

Det er også et stort poeng å være årvåken i forhold til gulflagg, som betyr fare, under kvalifiseringen. Er det gulflagg et sted på banen kan man bli straffet hvis man kjører raskere enn man har gjort tidligere og dette håndheves veldig strengt i GP2. Dermed er det ofte slik at det kun er på starten av kvalifiseringen man har en reell sjanse til å sette en god kvalifiseringstid. Man må også treffe når dekkene fungerer som best, for slitte dekk betyr mye både for rundetiden og i forhold til for eksempel bremsepunkter, som forandrer seg med mange meter med slitte dekk kontra nye.

Lørdagens løp kan du se direkte på Viasat Motor klokken 15.35, mens søndagens løp går direkte på samme kanal klokken 10.30. GP2 løpene blir sendt over hele verden, og i utlandet kan du blant annet få med deg løpene på kanaler som Eurosport (Frankrike og England), TV2 (Danmark), Speed (USA), MTV3 (Finland), Sky (Tyskland), Rai (Italia), La Sexta (Spania) og ESPN (Asia).