Varhaug kjører i Valencias gater

y8p2077-2_500.jpgPål Varhaug skal denne helgen kjøre gateløpet i spanske Valencia, og det kan bli spennende sett med norske øyne; Pål Varhaug elsker nemlig gateløp.

-Jeg elsker gateløp og pleier å kjøre fort på slike baner. Jeg gjorde det veldig bra da jeg kjørte i franske Pau i fjor, og det er noe spesielt når man ikke har avkjøringssoner, men går rett i murveggen hvis man gjør en feil, sier Pål Varhaug fra Ålgård i Rogaland.

Utfodringen med gatebaner er det ikke alle som takler, og det kan tale til nordmannens fordel. Noe som imidlertid gjør at han også legger litt demper på ambisjonene, er sist ukes test på den permanente racerbanen utenfor Valencia.

-Vi fikk det ikke til å stemme på testen i det hele tatt. Bilen var understyrt hele tiden, og jeg hater understyrte biler. Vi kommer derfor til å prøve et helt annet oppsett nå til helgen, og hvis det fungerer kan alt skje.

At alt kan skje beviste Pål Varhaug i årets første GP3-løp i Barcelona, hvor han gikk helt til topps. Takket være denne seieren ligger han fortsatt på en fjerdeplass i mesterskapet, og kan med gode plasseringer denne helgen klatre på sammelagtlista.

-Jeg kjører jo alltid for å vinne, men realistisk bør jeg være blant de 8-10 beste. Kommer jeg for eksempel på åttendeplass i det første løpet vil jeg starte først i det andre løpet, ettersom man snur startrekkefølgen på de åtte beste i løp 1, sier 19-åringen.

GP3 er et helt nytt mesterskap denne sesongen, og plasserer seg kun to trinn under Formel 1 på den internasjonale formelbilstigen. Tretti av de største talentene i verden deltar for kjente team som MW Arden, Art og Manor Motorsport. Pål Varhaug kjører for det sveitsiske teamet Jenzer Motorsport.

Pål Varhaug starter helgen med en trening fredag kveld, før kvalifiseringen går tidlig lørdag morgen. Lørdag klokken 17.20 kjøres det første løpet, mens det andre løpet går søndag klokken 09.20. Både Eurosport2 og Viasat Motor sender.