Varhaug kjører på Hockenheim

p_varhaug_barc_10.jpgPål Varhaug er klar for årets niende og tiende runde i GP3-mesterskapet, som kjøres sammen med Formel 1 på tyske Hockenheim i helgen.

-Hockenheim er en bane jeg kjenner veldig godt. Her har jeg kjørt mange løp, og testet veldig mye. Banen er nesten som en hjemmebane for mitt team Jenzer Motorsport, sier 19-åringen fra Ålgård i Rogaland.

Pål Varhaug startet årets GP3-sesong med en sensasjonell seier, men har ikke klart å ta poeng siden.

-Ser man på resultatene er det lett å tro at sesongen startet slik den burde gjøre, og at resten har gått i dass. Men hvis vi ser litt bak resultatene så er det mye positivt. Med unntak av Tyrkia har jeg vært fornøyd med kjøringen, men en rekke omstendigheter har ødelagt for de aller beste resultatene. Jeg har slitt litt med å finne ut av bilen, i tillegg til at vi har hatt tekniske problemer. Dessuten hadde jeg ikke forventet å vinne det første løpet, forklarer Varhaug.

Den norske racerføreren ligger så langt på en tiendeplass i sammendraget.

-Noen tror kanskje at det er under forventning å ligge på en tiendeplass i sammendraget, men husk at målet før sesongen var å være blant de ti beste. Det har jeg faktisk klart i flere løp, men det er så ekstremt vanskelig å ta poeng da kun åtte førere i lørdagens løp, og seks førere i søndagens løp, tar poeng. Folk må heller ikke glemme hvilket nivå det er på GP3-mesterskapet. Sammen med GP2 kjører de aller største talentene i internasjonal formelbilsracing i dette mesterskapet, og nivået er sånn sett langt høyere enn i andre mesterskap.

Foran helgens to løp har teamet til Pål Varhaug som vanlig jobbet med innstillingene på bilen.

-Vi gjør stadig små forandringer, og drømmen er jo å vinne igjen. Men en mer realistisk målsetting er å ta poeng, sier Pål Varhaug.

Lørdagens løp går klokken 17.20, mens søndagens løp går klokken 09.20. Søndagens løp kan sees direkte både på Eurosport2 og Viasat Motor, mens Eurosport2 også sender lørdagens løp i opptak søndag morgen klokken 09.00.