Varhaug klar for GP2

varhaug_dams_abu_dhabi_test.jpgPål Varhaug har i dag signert en kontrakt med GP2-teamet DAMS. Dermed vil han konkurrere bare ett nivå under formel 1.

– Dette er helt utrolig, og jeg kan knapt vente på å komme i gang med sesongen. Jeg skal kjøre for et av toppteamene på det nest høyeste nivået i internasjonal formelbilsracing og jeg har kommet et langt steg nærmere min drøm om å bli Norges første Formel 1-fører, jubler Pål Varhaug.

Får lære av de beste
19-åringen fra Ålgård i Rogaland skal kjøre både vinterserien GP2 Asia og sommerens GP2-mesterskap for det franske teamet, og som teamkamerat får han tidligere Formel 1-fører Romain Grosjean.

– Jeg kunne ikke ha fått en bedre teamkamerat. Grosjean kjørte Formel 1 for Renault i 2009, og har bevist at han er en av de raskeste racerførerne i verden. Han er en av tittel-favorittene i årets sesong, og jeg tror jeg kommer til å lære utrolig mye av han. Forhåpentligvis gjør det at jeg selv kan være med å kjempe om en sammenlagtseier i GP2 i 2012 og nå mitt mål om å bli Norges første Formel 1-fører i 2013.

Varhaug har skrevet under en kontrakt for hele 2011-sesongen med DAMS, men har en opsjon om å fortsette samarbeidet i 2012. Selv om det norske racingtalentet var blant de raskeste førerne i GP3 i fjor, har han forsiktige forventninger foran sin første sesong i GP2.

-Nivået i GP2 er knalltøft, og det første året i et nytt mesterskap er alltid vanskelig. Men jeg gjennomførte en god test i Abu Dhabi i høst, og jeg vil bli enda mer kjent med bilen etter løpene i GP2Asia. Men målet i 2011 er først og fremst å etablere meg i GP2-feltet og forberede en kamp om seieren i 2012, forklarer Varhaug, som fyller 20 år den 26. januar.

Nærmeste nordmann gjennom tidene

Aldri tidligere har en nordmann kjørt på et så høyt nivå i internasjonal racing som det Pål Varhaug skal gjøre i 2011. Fra å være en av mange tusen håpefulle som drømmer om å bli en av kun 24 F1-førere, er han nå blant de 15-20 heteste kandidatene for en plass i Formel 1 de nærmeste årene, heter det i en pressemelding fra Varhaug.

-Jeg er klar over at jeg er med på å skrive historie i norsk motorsport, men jeg har fokus på arbeidsoppgavene. Jeg er overbevist om at jeg er god nok for Formel 1, og vil kun fokusere på det sportslige. Men man vinner ikke GP2 i sitt første år, og jeg trenger et år for å lære.

Økonomisk er ikke alt i boks for to fulle år i GP2, men rogalendingen håper årets satsing skal gjøre så norske bedrifter vil støtte han videre.

-Jeg har noen fantastiske samarbeidspartnere som er med meg i år, men vi legger ikke skjul på at vi ikke har penger for to fulle sesonger. Det å kjøre GP2 dreier seg om mange penger, men nå er jeg så nære Formel 1 at jeg håper noen bedrifter ser hvilken unik mulighet de har på å være med å skrive norsk idrettshistorie, avslutter Pål Varhaug.

Vinterserien GP2 Asia starter i Abu Dhabi den 11. februar, mens hovedserien starter i Istanbul den 7. mai.