Varhaug klar for sesongåpning

090225_varhaug_460.jpgPål Varhaug er klar for sesongåpningen i Formel Master på franske Pau i helgen. Begge løpene sendes direkte på TV-kanalen Eurosport.

Det er ikke bare bilen som er ny for Pål når han kjører sesongens første løp denne helgen. Årets første løp i Formel Master er nemlig på Pau Grand Prix som kjøres på en gatebane i Pau i Sør Frankrike. At det i tillegg er meldt dårlig vær i området, gjør ikke oppgaven enklere for Pål.

Begge løpene sendes direkte på Eurosport, henholdsvis lørdag kl. 11.55 mens det andre vises søndag kl. 13.50. Serien kjøres sammen med World Touring Car (WTCC), og det betyr forhåpentligvis velfylte tribuner.

Tirsdag hadde Pål en vellykket shakedown på en liten bane i utkanten av Pau for å sjekke at alt ved bilen fungerer som det skal.

– Jeg er selvsagt spent foran helgen, spesielt siden jeg aldri har kjørt et gateløp før. At vi ikke får mer en to ganger førtifem minutter testing på fredag, gir begrenset med tid til å lære banen. Men jeg satser på at vi får mulighet til å sykle og gå noen ganger rundt banen de nærmeste dagene slik at jeg i alle fall får et brukbart bilde av den i hodet mitt, sier Pål som ikke har noen spesielle mål for helgens løp.

– Du kan tape mye ved å krasje ut av et løp, få skader du kan dra med deg videre i sesongen, så jeg skal prøve å ta det rolig og safe litt. Så får vi se om det gir noen viktige poeng som vi kan ta med oss videre i sesongen. Jeg har normalt ikke noe imot regn, men i trange bygater kan det fort by på problemer. Dessuten blir de mange hvite stripene såpeglatte når det regner. På tørt føre gir de derimot ekstra grep sammenlignet med asfalt, så sporvalget blir helt forskjellige på vått og tørt, konstaterer Pål.