Varhaug klar for Silverstone

p_varhaug_10.jpgPål Varhaug fortsetter sin jakt for å bli den første nordmannen i Formel 1, og i helgen skal GP3-føreren i aksjon på klassiske Silverstone i Storbritannia.

Aldri tidligere har en nordmann vært nærmere Formel 1, bilsportens ypperste toppdivisjon, enn det Pål Varhaug er i dag, og hans plasseringer så langt i GP3-mesterskapet har blitt lagt merke til.

-Da jeg vant årets første GP3-løp i Barcelona fikk jeg gratulasjoner fra selveste F1-bossen Bernie Ecclestone, som sannsynligvis er den mektigste mannen i internasjonal motorsport. Det sier bare litt om hvor viktig GP3-mesterskapet er, forteller Pål Varhaug.

GP3 er kun to hakk under Formel 1, og aldri har en nordmann vunnet løp på et så høyt nivå i internasjonal formelbilsracing. GP3 har det desidert største startfeltet på dette nivået innen formelbiler med tretti av verdens største talenter til start i hvert eneste løp.

-GP3 blir mer og mer anerkjent for hvert løp som går, og jeg opplever at flere team i mesterskap nå bytter ut førerne sine for å få enda bedre førere i stallen. Sjåfører som tidligere har kjørt anerkjente mesterskap som EM i Formel 3 og Formel 2 gjør nå alt de kan for å kjøre GP3 i stedet. Kanskje ikke så rart at et anerkjent statistikk-nettsted som forix.com til og med rangerer GP3 høyere enn den amerikanske toppdivisjonen IndyCar.

Alle løpene i GP3 kjøres sammen med Formel 1, og denne helgen er det den klassiske Silverstone-banen nord for London som venter.

-Jeg har kjørt på Silverstone tidligere, men nå har de bygget om banen litt, så det blir litt å lære. Men det blir likt for alle, og jeg har en god følelse foran helgen. Etter seieren i Barcelona hadde jeg en vanskelig helg i Istanbul, men i Valencia sist var bilen igjen slik jeg vil ha den, forklarer 19-åringen fra Ålgård.

Ikke bare er konkurransen knallhard i GP3-mesterskapet – det er også utrolig vanskelig å ta poeng.

-I lørdagens løp er det åtte førere som tar poeng, mens det kun er de seks beste som tar poeng i søndagens løp. Det er nesten litt urettferdig slik som sist hvor jeg kjørte meg opp fra ellevte til åttendeplass i det andre løpet, men ikke fikk poeng. På mange måter var det et av mine beste løp, men jeg fikk ingen belønning for det.

Pål Varhaug ligger likevel godt an i sammendraget etter seks av de seksten rundene i mesterskapet. Rogalendingen er på en niendeplass, og håper å avansere i helgen.

-Målet er definitivt å ta poeng igjen, og klatre på tabellene. Fullfører jeg GP3-mesterskapet i toppen er det sannsynligvis den beste norske racingprestasjonen noensinne, og sjansene for å gå videre til GP2 og forhåpentligvis Formel 1 er store.

Lørdagens GP3-løp på Silverstone går klokken 17.20, mens søndagens løp går klokken 09.30. Begge løpene kan sees direkte på Eurosport2, mens Viasat Motor sender søndagsløpet.