Varhaug måtte bryte andre løp

_o9t9514-jpg05.jpgI går vant Pål Varhaug historiens første løp i GP3 i Barcelona. I dag ble han kjørt av banen i starten, og måtte bryte løpet.

-Veldig synd, men jeg er fortsatt glad for seieren i går, sier Pål Varhaug.

På grunn av Pål Varhaugs seier i går måtte han starte som nummer åtte i årets andre GP3-løp på Circuit de Catalunya i Spania, ettersom man snur startrekkefølgen på de åtte fremste fra løp 1. Pål hadde en god start, og hadde gode muligheter til å avansere, men allerede før den første svingen ble han kjørt av banen.

-Robert Wickens fra Canada svingte rett mot meg, og jeg måtte kaste bilen til siden. Da kom jeg ut på gresset og snurret. Så ble jeg truffet av en annen bil, og løpet var over. De mest eregelige var at jeg gikk glipp av nyttig kjøretrening i dag. Jeg hadde noen nye instillinger på bilen som jeg hadde veldig tro på.

Dommerne var ikke fornøyd med canadierens kjøring, og vurderer å straffe Wickens. Men det hjelper dessverre ikke Pål Varhaug noe, som ikke får med seg poeng fra det andre løpet.

Uansett har dette vært en fantastisk helg for 19-åringen fra Ålgård i Rogaland. I går skrev han historie ved å bli den første vinneren i det helt nye GP3-mesterskapet, og fikk mye oppmerksomhet i norske medier.

-Nå håper jeg denne seieren også kan gjøre at vi får skaffet fullt budsjett i år. Jeg har så vidt penger til å kjøre GP3, men mange av konkurrentene mine tester mer, og kjører også løp i andre mesterskap. Neste helg skal for eksempel Alexander Rossi kjøre Formel Renault 3,5 i Monaco og får uvurdelig kjøretrening. Jeg har ikke råd til det, sier Varhaug.

Det var nettopp Alexander Rossi fra USA som vant søndagens GP3-løp i Barcelona.