Varhaug på Nürburgring

p_varhaug_8.jpgDenne helgen skal Pål Varhaug kjøre årets ellevte og tolvte runde i GP2 på Nürburgring i Tyskland, sammen med Formel 1 som kjører sin tiende VM-runde.20-åringen har tidvis imponert med sitt tempo i sesongen så langt, men har ikke tatt poeng.

-Alt ligger til rette for å bevege seg opp og ta poeng, alt er der og teamet fungerer veldig bra. Det er viktig med en god kvalifisering, og også en god fritrening før kvalifiseringen for å få et godt resultat, sier Pål Varhaug.

Det er imidlertid ingen lett oppgave å ta poeng i GP2. Av de 26 førerne er det kun åtte som tar poeng i det første løpet. I løp 2 snur man startrekkefølgen på de åtte fremste, og da er det kun seks førere som tar poeng. Med andre ord må man nesten bli blant de åtte fremste i løp 1 for å klare å ta poeng også på søndag, så mye av nøkkelen ligger i en god kvalifisering.

-Ofte er det slik at det kun er på starten av kvalifiseringen man har en reell sjanse til å sette en god kvalifiseringstid. Man må treffe der og da eller så er løpet kjørt, forteller Pål Varhaug.

Lørdagens løp kan du se  på Viasat Motor klokken 15.35, mens søndagens løp går på samme kanal klokken 10.30.