Varhaug tester GP2

dams_gp2-2.jpgPål Varhaug har akkurat fullført sesongen i GP3, og nå er det klart at han skal teste for toppteamet DAMS i GP2. GP2-mesterskapet er kun et hakk under Formel 1.

-Jeg befinner meg i franske Le Mans akkurat nå, hvor DAMS holder til. Her skal jeg tilpasse et sete til kroppen min, samt teste ut deres simulator. Den 24. november er det klart for en test på Formel 1-banen i Abu Dhabi, forteller Pål Varhaug.

19-åringen fra Ålgård i Rogaland var jevnt blant de raskeste førerne i årets GP3-sesong, og dette ble lagt merke til av mange. Og nå har DAMS-teamet gitt han muligheten i GP2.
-Forhåpentligvis vil denne testen føre til at jeg kan kjøre mesterskapet GP2 Asia i vinter, og hele GP2 neste sesong. Men det avhenger av finansiering.

Bilsporten er brutal slik, og uansett hvor god man er så må førerne i nesten alle tilfeller skaffe budsjett for å kjøre selv. En full sesong med både GP2 Asia og GP2 vil koste rundt 15 millioner kroner.

-Vi jobber hardt nå for å skaffe budsjettet som trengs, og får også litt hjelp av det franske DAMS-teamet. Dette er et av de beste teamene i GP2, og de har mange kontakter, forteller far og manager Jardar Varhaug.
DAMS er blant de beste teamene i GP2, og har i år vunnet løp med føreren Jerome D’Abrosio. For noen år siden vant de GP2 Asia med Kamui Kobayashi som fører, og han er nå i Formel 1. DAMS er også juniorteamet til Renault F1, og bilene ser helt like ut som F1-bilene til Renault.

GP2 er altså rett under Formel1, og tok over for Formel 3000 for noen år siden. GP2 kjører alle sine løp i Europa, og alle sammenlagtmesterne i GP2 (med ett unntak) har fått sjansen i F1 året etter. Dette er førere som Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Timo Glock og Nico Hülkenberg. I GP2 kjører alle med like biler fra Dallara, og motorer fra Renault. Likevel kjører de nesten like fort som de langsomste bilene i Formel 1.

-GP2-bilene er noe raskere enn GP3-bilene, men jeg tror overgangen vil gå bra. Målet er Formel 1, og derfor ønsker jeg å kjøre GP2 til neste år. Alternativet er å ta et år til i GP3, sier Pål Varhaug, som også skal teste en bil i den litt mindre Formel 2-serien senere denne måneden.

-Jeg fikk tilbud om en gratis test i F2 og har selvsagt sagt ja til det, men hovedfokus ligger nå på å få til budsjett for å kjøre GP2, avslutter Pål Varhaug.