Varhaug vant GP3-åpningen

mf6e2862-2.jpgPål Varhaug klarte det få trodde var mulig! I konkurranse med noen av verdens største racingtalenter gikk han helt til topps i historiens første GP3-løp i Barcelona – rett foran nesa på alle teamsjefene i Formel 1.

-Jeg fatter det ikke. Jeg kan ikke skjønne at det er mulig. Jeg er helt målløs, sa Pål Varhaug etter seieren på den spanske racerbanen Circuit de Catalunya rett nord for Barcelona.

GP3 er et helt nytt mesterskap i år, kun to hakk under Formel 1, og mesterskapet har samlet tretti av de aller største racingtalentene i verden. Mange har langt større ressurser enn både Pål Varhaug og hans sveitsiske team Jenzer Motorsport, og derfor har Pål også slitt litt under vintertestene. Men under den siste vintertesten i Barcelona viste han et godt tempo da han hadde den fjerde raskeste tiden. Under den frie treningen i går gikk det imidlertid ikke så bra, da han bare ble nummer tjue på grunn av feil instillinger på bilen.

Pål Varhaug har imidlertid en fantastisk evne til å fokusere på de rette tingene, og har god hjelp av sin personlige trener Fredrik Brenna Lund, så da kvalifiseringen gikk i dag tidlig slo Pål til med nest beste tid. Og da løpet startet, like etter at Formel 1-stjernene var ferdig med sin kvalifisering, gikk Pål Varhaug rett i tet.

-Jeg tok starten og ledet fra start til mål. Jeg følte meg ikke spesielt presset heller. Og det er utrolig deilig å vinne foran alle Formel 1-teamene. Denne seieren blir garantert lagt merke til.

Dermed vil det for alltid stå i historiebøkene at Pål Varhaug fra lille Norge vant historiens første løp i GP3, og han har muligheten til et godt resultat i morgen også.

-Da snur man startrekkefølgen på de åtte fremste, så da starter jeg som nummer åtte. Men jeg håper å kjøre meg opp i feltet, sier en lykkelig 19-åring fra Ålgård i Rogaland.

Løp 2 i årets GP3-sesong kan sees direkte på både Viasat Motor og Eurosport2 klokken 09.20 søndag.