Varhaug var med i toppen

_y2z1380-2.jpgPål Varhaug var med helt i toppen i helgens GP3-løp i Ungarn, men det ble dessverre ingen poeng på rogalendingen.

Etter å ha vunnet det første GP3-løpet i sesongen, har det ikke blitt noen nye topplasseringer på 19-åringen fra Ålgård.

-Jeg har egentlig vært fornøyd med de fleste løpene, for målet før sesongen var å være blant de ti beste. Dessuten har ikke bilen fungert som den skulle, men vi fikk bilen til å fungere på Hockenheim forrige helg, og skjønte jeg at jeg kunne kjempe helt i toppen igjen, forklarer Pål Varhaug.

Det gjorde også Pål, som var nest raskeste av samtlige tretti førere under fredagens frie trening på Hungaroring utenfor Budapest. Han var også i ferd med å sette den raskeste rundetiden, da han plutselig fikk problemer med bensinpumpa. Men i lørdagens viktigste kvalifisering gikk det ikke nordmannens vei.

-Utrolig bittert, men av en eller annen grunn ble jeg innkalt til veiing av bilen midt i kvalifiseringen. Her gikk det dyrebare minutter, og da jeg kom ut på banen igjen var det gulflagg hele tiden. Jeg fikk ingen fri runde og klarte bare 18 startposisjon, mens min teamkamerat Nico Müller var raskest på kvalifiseringen akkurat som han hadde vært på fredagens trening.

Når man starter løp 1 i 18 startposisjon blir det svært vanskelig å ta poeng slik som GP3-serien er lagt opp. Kun åtte førere tar poeng i det første løpet, mens bare seks tar poeng i det andre.

I det første løpet fikk Pål Varhaug også tekniske problemer med bilen.

-Et turborør ble ødelagt, og bilen gikk dårlig. Jeg måtte forsvare meg hele tiden, og ble nummer 17.

I søndagens løp hadde Pål en fantastisk oppkjøring fra 17. startposisjon til åttendeplass, men han var borti en annen bil og ødela frontvingen. Dermed ble det ingen poeng i Ungarn.

-Jeg viser jo at jeg kan kjempe helt i toppen når alt fungerer. Nå håper jeg uflaksen snart tar slutt, avslutter Varhaug.