Varhaugs viktigste sesong

paal_v_490.jpgEtter en lang vinter starter endelig GP3-mesterskapet til helgen. For Pål Varhaug betyr det hans viktigste sesong så langt i karrieren.

Lørdag klokken 17.20 starter årets GP3-sesong på Circuit de Catalunya ved spanske Barcelona, og på startstreken blant de tretti sultne førerne finner vi norske Pål Varhaug. 19-åringen fra Ålgård i Rogaland regnes som det største norske Formel 1-håpet noensinne, og i år skal han kjøre et helt nytt mesterskap kun to hakk under Formel 1.

-Jeg gleder meg til helgen, og det kommer til å bli et bikkjeslagsmål. Vi er tretti førere som alle vil vinne, og samtlige tretti førere har veldig sterke resultater å vise til fra tidligere. Jeg tror faktisk verden aldri har sett et rekrutteringsmesterskap med et høyere nivå på førerne enn det vi har i GP3 i år, sier Pål Varhaug.

GP3 kommer til å bli et utfordrende mesterskap, ikke bare fordi nivået på førerne er høyt, men også fordi det er ganske lite trening før alvoret braker løs lørdag ettermiddag.

-Vi har bare en halvtimes trening fredag kveld, før det er klart for en halvtimes kvalifisering lørdag morgen. Man blir med andre ord kastet rett i det, og gjør man en feil på treningen eller kvalifiseringen kan hele helgen bli ødelagt. Tretti biler er for eksempel seks flere enn i Formel 1, så det kommer til å bli trangt ute på banen.

Ettersom GP3-mesterskapet går som forløp til Formel 1 gjelder det for førerne å bli lagt merke til, så det er ventet spektakulær kjøring. Det er dessuten kun de åtte beste som tar poeng i det første løpet og bare seks i det andre løpet, og det vil også gjøre løpene spektakulære.

-Ingen vil gi ved dørene, men det gjelder å huske at resultatet i lørdagens løp avgjør startrekkefølgen i søndagens løp, så det gjelder å kjøre litt taktisk også, sier Pål Varhaug.

Nordmannen, som kjører for det sveitsiske teamet Jenzer Motorsport, har som bese testeresultat i vinter en fjerdeplass, og målet til helgen er en plassering blant de ti beste.

-Er jeg blant de ti er det bra. Klarer jeg en plass blant de fem beste er det ekstremt bra i dette startfeltet. Men det gjelder å treffe bra på kvalifiseringen lørdag morgen. Uansett blir dette en kjempeopplevelse. Ettersom GP3 er en av de faste supportklassene til Formel 1 er det en rekke høye krav som stilles, noe som har gjort at jeg har måttet skaffe meg den nyeste og dyreste hjelmen som er å oppdrive. Teamet har også nye semitrailere og hele riggen har blitt utrolig imponerende.

Lørdagens løp i GP3 går klokken 17.20, mens søndagens løp starter klokken 09.20. Søndagens løp sendes også direkte på Viasat Motor. Alle bilene i GP3 er like med chassis fra Dallara, og 2,0 liters turbomotorer fra Renault på rundt 280 hestekrefter.