Varm helg for Crosskart på Krabyskogen

4. NC- og NM-runde i Crosskart ble arrangert på Krabyskogen 13.-14. august. Det ble en varm helg i det sol og varme bestemte seg for å besøke Østlandet denne helgen.

I Norgescupen for 85 ccm var det Linus Gimle Enger som var på hjemmebane og viste at her kunne han kjøre best. Best etter innledende omganger og først over mål i A-finalen. Han vant foran NC-leder Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo og Håkon Jakobsen Lund fra NMK Hamar. Gimle Enger gjorde dermed forspranget Spilling har i sammendraget litt mindre.

Tobias Spangen fra NMK Hamar er i en god flyt om dagen. Etter å ha vunnet Juniorlandsfinalen i bilcross forrige helg, fulgte han opp med seier i 125 ccm klassen denne helgen. Han vant foran Patrick Ruud fra NMK Gardermoen og Robin Hermansen fra NMK Hamar. Hermansen leder NM med 2 løp igjen, men siden Spangen ikke deltok på 3. NM-runde ligger det an til en veldig spennende avslutning i klassen.

Aron Stjern Rød fra NMK Grenland vant sitt 3. løp for sesongen i 250 ccm, og økte dermed ledelsen i NM-sammendraget. Troy Petersen fra NMK Melhus ble nummer to på løpet og ligger som nummer 2 i sammendraget. Eirik Steinsholt fra NMK Grenland kjørte sitt første løp i 250-klassen denne helgen og ble nummer 3. Steinsholt prioriterer FIA Cross Car Academy Trophy denne sesongen, og ligger på 4. plass der.

Sondre Furuseth fra Oslo Motorsport fortsetter å gjøre det bra i 650 ccm. Han leder NM og vant løpet på Krabyskogen. Kjetil Weaas fra NMK Gardermoen ble nummer 2 og Stinius Kvernrød fra NMK Melhus nummer 3.

I Crosskart Xtreme fortsetter spenningen i NM-sammendraget. Thomas Eek Murstad fra NMK Bø som ledet før denne helgen ble nummer 5 i løpet. Dermed har Alexander Heum fra NMK Grenland overtatt ledelsen da han ble nummer 2 på løpet. Denne gangen var det Nikolai Haldammen fra NMK Kongsvinger som var raskest i finalen og kunne kjøre først over mål. Martin Hagen fra KNA Øvre Romerike ble nummer 3.

Miniklassen ble vunnet av Victor Martinius Gundersen fra NMK Hønefoss foran Leander Bakken Bjerkli, NMK Melhus og Tuva S. Kerim, NMK Konsmo. Miniklassen kjører ikke noen cup eller mesterskap.