Våt NM-runde i Rallycross

Det ble en regntung NM-runde når rallycrossfolket møttes til dyst på Bollandsmoen i Melhus, Trøndelag. Første omgang lørdag gikk uten regn, men etter det regnet det i ett resten av helgen. Det medførte også store utfordringer for arrangør spesielt på søndag da det var oversvømmelser på banen. Men de gjorde en kjempejobb med å få fjernet vannet og løpet gikk som planlagt.

I 1600 klassen har det stort sett dreid seg om Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport, Marius Bermingrud (KNA Eiker) og Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus. Og Taraldsen viste i første omgang at her kjørte han på hjemmebane og satte bestetid foran Isaksætre. Bermingrud fant seg ikke helt til rette og måtte nøye seg med en 5. tid i klassen. Og sånn fortsatte det for Bermingrud frem til 4. omgangen hvor han fikk det til litt bedre og kjørte til 2. tid. Det gav han verdifulle NM poeng samt en plass i A-finalen. Isaksætre vant sine tre neste omganger og var klart best etter innledende omganger. Og det var han også i finalen. Han ledet fra start til mål og vant foran Bermingrud som fortsatte den gode kjøringen fra 4. omgang og Taraldsen. Det er også disse 3 som ligger i toppen i NM sammenlagt, med Taraldsen her på 2. plass.

I klassen for 2000 ccm ledet Daniel Holten fra NMK Vikedal NM før løpet på Melhus og han fortsetter å kjøre bra med plasseringer blant de tre beste hele helgen og dermed verdifulle NM poeng. Men det var Ben-Philip Gundersen (KNA Solør Motorsport) som til slutt stod øverst på pallen denne gangen foran Holten. Dermed gikk han forbi Erik Svartås (KNA Varna) i NM sammendraget. Svartås endte på 5. plass i løpet. Jan Emil Wilsberg (KNA Kongsvinger) ble nykomling på pallen dette løpet da han kjørte inn til en 3. plass og det var en veldig fornøyd unggutt som kunne ta fatt på turen hjem fra Trøndelag.

A-finalen i klassen inntil 2400 ccm ble et løp hvor nesten alle bilene ledet en eller annen gang. Der var det masse dramatikk og uhell underveis, og på slutten av siste runden trodde nok Per Håvard Haugom (Krabyskogen Motorsport) at det endelig var hans tur til å stå øverst på pallen. Men slik skulle det ikke gå da bakakslingen knakk rett før siste sving og han så vidt klarte å trille inn til en 3. plass. Dermed ble det Frode Leirhol fra NMK Valdres som kjørte inn til seier i klassen foran Kenneth Hansen (KNA Varna). Det er nå veldig jevnt i klasse 3 med Ågedal 14 poeng foran Hansen og Haugom som ligger likt på 2. plass. For NM lederen Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) ble det mye kjøring denne helgen. Han kvalifiserte seg til C-finale etter innledende omganger og kjørte seg helt opp til A-finalen. Her ble han til slutt nummer 5.

Den største klassen med tanke på motorvolum lagde også spenning og moro denne helgen. Og mest moro var det kanskje for en som kjører for NMK Alta. Bjørn Terje Heggeli kjører sin andre sesong i denne klassen og på Melhus kom hans første seier. Men det var en utfordrende kamp før han kom så langt. Han var nummer 7 etter innledende omganger og kjempet en innbitt kamp i B-finalen. Han gav alt i siste sving og greide å holde andreplassen med noen centimeter foran Herbjørn Haug. Det var Terje Morstad (NMK Gardermoen) som vant B-finalen. Dermed stod Morstad og Heggeli i bakerste rekke i A-finalen. Heggeli gikk rett i tet i A-finalen og denne gav han aldri fra seg. Han vant foran Kim Åvar Meland (NMK Konsmo) og Rune Engesvoll (NMK Gardermoen). I NM sammendraget er det nå veldig jevnt mellom Jonas Dalseth Jacobsen (nr. 4 i helgen), Hans-Jøran Østreng (nr. 5 i helgen) og Kim Åvar Meland.

Rallycross Jr. Cup kjørte også på Bollandsmoen og her var det Mattias Kveven Hamre fra NMK Grenland som vant foran Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og Oscar Nonstad (NMK Verdal/Levanger). Svardal gikk dermed opp i ledelsen i Juniorcupen foran Hamre og Guro Majormoen som ligger likt på andreplass.

Resultater fra løpet finnes her

NM resultater sammenlagt finnes her

Neste NM runde arrangeres av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 2.-3. september