Veiby åpnet sesongen med seier

o_veiby_2012.jpgOle Christian Veiby (15) fra KNA Solør Motorsport ble i fjor norgesmester i crosskart i 125 cc-klassen. I år har han tatt steget opp i 250 cc-klassen, og 2. påskedag innledet han sesongen med å vinne Påskesprinten i Torsby.

– Dette var en fin start på sesongen. Spesielt sisteomgangen var bra, forteller Kongsvinger-gutten.

Under Påskesprinten ble det kjørt tre omganger, og kun den raskeste omgangen var tellende. I den første omgangen gjorde Ole Christian en feil på det våte og glatte føret, og ble klokket i mål på ett minutt. I den neste omgangen hadde det tørket opp en del, og han kjørte inn på tiden 52,0 sekunder. Det var to tideler svakere enn de to konkurrentene i 250 cc-klassen.

– Før den siste omgangen hadde det begynt å regne igjen, og da trodde jeg det ville bli vanskelig å sette ny bestetid. Vi fikk justert karten, blant annet ved å gjøre den smalere bak. Jeg ga alt, og kom i mål på 50,3 sekunder. Det var faktisk raskeste omgangstid av samtlige, for jeg slo kartene i 650 cc-klassen og rallybilene som deltok også, sier han, og kan tilfreds fastslå at han har fått en god start på sesongen. Tiden i sisteomgangen var stevnets nest raskeste tid totalt. Bare en kart i 650 cc-klassen satte raskere tid, og det var i andre omgang da det var tørt.

Like før påske hadde Ole Christian en god testdag for å bli bedre kjent med karten han skal konkurrere med i år.
– Det er faktisk ganske stor forskjell, sammenlignet med i fjor. Ikke minst er det mye mer moment, og vi kjører med en annen gummiblanding i dekkene som gjør at de sitter mye bedre, forklarer han.

Under testen hadde han med seg Roy Snellingen, mangeganger norsk mester i motocross. Snellingen lagde forskjellige baner og traseer for at Ole Christian skulle få nyttig kjøretrening.

– Det var utrolig nyttig og lærerikt. Jeg føler at jeg begynner å få taket på karten, og ser virkelig frem til å komme i gang med NM-sesongen, sier han forventningsfullt.
Årets første NM-runde går av stabelen på Gjøvik 5. mai. Som en siste test før NM, har han tenkt å kjøre et løp på Eiker 28. april.

Det var flere norske med i Påskesprinten i Torsby. I klasse 85/125 ccm ble det andreplass til Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss med tiden 54,8. Han var kun 0,8 sekund bak Isac Nordström. Lucas Waaler fra KNA Solør Motorsport tok 5. plass i denne klassen med tiden 57,2. Han ble fulgt av sine to klubbkamerater Nikolai Haldammen og Philip N. Bakken.
I 650 ccm ble det andreplass til Kim Lorentzen fra NAF Oslo.

Det var også klasse for rallybiler i Påskesprinten, og Tom Slaastad/Lasse Sundby fra KNA Kongsvinger kjørte inn til andreplass i kjlasen 2 WD. I klassen for 4WD ble det seier til Jo Inge Bakken fra KNA Kongsvinger og kartleser Martin Haolmdahl fra MK Ran. Her ble det andreplass til Ole Johan Rustad og Per Kr. Rustad fra NMK Rena. Jim Roger Haugom/Rune Skarabråten fra KNA Kongsvinger endte på 4. plass.